Ruhani: Terörist Trump’ın ayrılmasından memnunuz  

Ruhani: Terörist Trump’ın ayrılmasından memnunuz  

.

A+A-

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kabine toplantısı esnasında yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ABD’de 20 Ocak tarihinde görevi Trump’tan devralacak olan Joe Biden’ın ABD Başkanı olmasından memnun olmadıklarını dile getiren Ruhani, “ABD'nin en kanunsuz, terörist Başkanı Trump'ın görevden ayrılıyor olmasından mutluyum" ifadesini kullandı.

“Trump, İran’ın kapasitesini fark etmedi”

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlar hakkında, ekonomiye büyük darbe vurduğunu ancak ülke ekonomisinin hala ayakta olduğunu belirten Ruhani, Trump’ın İran’ın kapasitesini farketmediğini belirtti.

Ruhani, İran'a yönelik "azami baskı" politikası izleyen ABD Başkanı Donald Trump'ın başarısız olduğunu ve Washington'un yaptırım politikasını "tarih müzesine" kaldırması gerektiğini söylemişti.

“İran ulusu her zamankinden daha güçlü”

Ruhani, ABD yaptırımları ile ilgili eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“"İran ekonomisinin kısa sürede çökeceğini öngören yaptırım uygulayanlar ve savaş destekçileri Beyaz Saray'dan ayrılırken İran ulusu orantısız bir ekonomik savaşın sonunda her zamankinden daha güçlü hale geldi."

Görev süresi boyunca İran'a yönelik sert tutum izleyen ABD Başkanı Trump'ı hedef alan Ruhani, "Trump, İran'ın kapasitesini ve gerçeklerini fark etmedi ve kendi hayallerine göre hareket etti. İki buçuk yıl süren tam teşekküllü ekonomik savaşın ardından İran karşısında ve uluslararası siyasette başarısız olması onun seçimlerdeki yenilgisinin nedenlerindendir." ifadelerini kullandı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.