Rojava’da şiddetli çatışma; Rusya Türkiye’yi uyardı!

Rojava’da şiddetli çatışma; Rusya Türkiye’yi uyardı!

.

A+A-

 Rojava’nın Eyn İsa ilçesinde DSG ile SMO üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi. Öte yandan Moskova’ nın, Ankara’yı, Eyn İsa yakınlarındaki askeri yığınak konusunda uyardığı ileri sürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yakın kaynaklar, bugün akşam üstü Eyn İsa ilçesine bağlı Seyda köyüne sızma girişiminde bulunan Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarına karşılık verildiğini duyurdu.

Kaynaklar, DSG ile SMO üyeleri arasında yaşanan çatışmada 2 SMO’lunun öldüğü ve şiddetli çatışmaların devam ettiğini aktardı.

Çatışmalar devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) de M4 Karayolu ve çevresini bombaladığı ve bombardımanın devam ettiği bildirildi.

Moskova’dan Ankara’ya uyarı!

Öte yandan Şarku’l Avsat gazetesi, TSK’nın, Fırat Nehri’nin batısında ve doğusunda DSG’nin kontrolü altındaki bölgeler arasında bir bağlantı noktası olarak stratejik öneme sahip olan ve Rakka’nın kuzey kırsalında bulunan Eyn İsa’yı kuşatmak amacıyla ilçe çevresindeki askeri hareketliliğini önemli ölçüde arttırdığını yazdı.

Haberde, TSK’nın bölgede beşinci bir üs kurma çalışmalarını sürdürürken bölgeye askeri ve lojistik takviyelerde bulunduğu aktarıldı.

Habere göre, TSK son günlerde bölgede yoğun bir askeri hareketlilik başlatırken Rusya ve Suriye hükumet güçlerinin de benzer hareketlilikleri olduğu gözlemlendi.

Buna karşın Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, TSK’nın Rakka’ya askeri takviyelerde bulunması ve buradaki konumlarını güçlendirmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Aleksandr Karpov, konuya ilişkin açıklamasında, Rusya’nın TSK’nın, Eyn İsa yakınlarında askeri takviyelerde bulunmasından ve tahkimat çalışmaları yürütmesinden ötürü son derece rahatsız olduğunu söyledi.

Karpov, bu eylemlerin, (22 Ekim 2019 tarihinde Soçi'de Türkiye ve Rusya arasında imzalanan ve Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda SDG'yi sınırlarından çıkarmayı amaçlayan ‘Barış Pınarı’ adlı askeri harekâtını durdurmasını sağlayan) mutabakat zaptıyla oluşan mevcut durumu ihlal ettiğini ve iki tarafın Suriye anlaşmazlığının çözümüne yönelik çabalarını baltaladığını belirtti.

Dün de çatışma olmuştu

Diğer yandan SMO üyeleri dün de M4 Halep-Lazkiye uluslararası karayolu yakınlarında, Eyn İsa’nın batısında SDG’nin kontrolü altındaki bölgelere sızmaya çalıştı.

İki taraf arasında Malek köyü yakınlarında silahlı çatışmalar meydana geldi. Çatışmalar sırasında her iki tarafta da ölü ve yaralı olduğu bilgileri aktarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.