Rapor: 800 milyon kişi işini robotlara kaptırabilir

Rapor: 800 milyon kişi işini robotlara kaptırabilir

Rapor: 800 milyon kişi işini robotlara kaptırabilir

A+A-

Yayımlanan bir rapora göre, 800 milyon kişi ekmek kapısını robotlara kaptırma ve mesleklerinin ölmesi riskiyle karşı karşıya.

Bloomberg Economics'in hazırladığı bir rapora göre, Ziad Daoud ve Scott Johnson imzalı araştırma raporunda, Körfez ülkeleri ile ÇekyaSlovakya ve Japonya otomasyona en fazla maruz kalan ülkeler olarak sıralandı.

Bu sava gerekçe olarak da bu ülkelerdeki istihdamın büyük çoğunluğunun robotlarla yapılabilecek basit işlere ayrılması gösterildi.

Araştırma raporuna göre, küresel çapta iş kaybının neredeyse 4’te 1’i otomasyon ve robot teknolojilerinden kaynaklanıyor.

Otomasyon sadece insan gücü isteyen iş alanlarını daraltmakla kalmayıp, gelir düzeyindeki eşitsizliğin de artmasına neden oluyor.

Uzmanlara göre, yapay zekanın orta gelir seviyesindeki işler için kullanılması düşük ile yüksek gelir arasında uçurumu ortaya çıkarıyor.

Yaşlı nüfus oranının arttığı ülkelerde robotların yaygın olarak kullanılması ise ekonominin ayakta kalması anlamına geldiğinden olumlu etki olarak görülüyor. (Kaynak: Euronews)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.