Rapçi Heijan, BIG, CAC gözaltına alındı

Rapçi Heijan, BIG, CAC gözaltına alındı

.

A+A-

Rapçi Doğan Tarda (Heijan), Samet Işık (BIG), Şahan Terzioğlu (CAC) şarkılarında kullandıkları sözler, organize suç örgütlerine şarkı yaptıkları ve kliplerinde silah gösterdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. ‘Muti’ lakaplı rapçi Mücahit Doğan’ın hakkında ise yakalama kararı olduğu öğrenildi.

DHA'nın aktardığına göre, ekipler rapçilerin kliplerinde de uzun namlulu silahlar kullandıklarını belirleyince 3 şarkıcıya ‘suç ve suçluyu övme’ gerekçesiyle operasyon düzenledi. Operasyonda Heijan, BIG ve CAC gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 uzun namlulu silah ele geçirildi. 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, Muti olarak tanınan Mücahit Doğan hakkında ise yakalama kararı olduğu öğrenildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, “Heijan” lakaplı rapçi Doğan Tarda’nın da aralarında olduğu üç kişinin, “Aynen” isimli klipleri gerekçe gösterilerek gözaltına alındıklarını açıkladı. Açıklamada, “Sosyal medya ve müzik sektöründe örgüt adına rap şarkıları yapıldığı ve bu şarkıları örgüt üyelerinin sıklıkla paylaşarak örgütün sembolü haline getirdiği, şahısların yapmış olduğu şarkılar ile suç örgütüne sosyal medya platformlarında destek verdiği belirlenmiştir” denildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, İstanbul’da suç işleyen organize suç örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda; sosyal medya ve müzik sektöründe örgüt adına rap şarkıları yapıldığı ve bu şarkıları örgüt üyelerinin sıklıkla paylaşarak örgütün sembolü haline getirdiği, şahısların yapmış olduğu şarkılar ile suç örgütüne sosyal medya platformlarında destek verdiği belirlenmiştir. Şarkı ve sanatçılarla alakalı yapılan çalışmalarda Heijan olarak bilinen D.T., BIG olarak bilinen S.I.,BCAC olarak bilinen Ş.T. ve Muti olarak bilinen M.N.D. isimli şahıslar tespit edilmiştir. 18.08.2023 tarihinde şahısların yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, operasyon neticesinde D.T., S.I. ve Ş.T. isimli şahıslar yakalanmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar hakkında tahkikat işlemleri devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.