Qereçox Dağı'ndaki IŞİD sığınıkları 72 saat içerisinde 5 kez bombalandı

Qereçox Dağı'ndaki IŞİD sığınıkları 72 saat içerisinde 5 kez bombalandı

.

A+A-

Uluslararası Koalisyon’a bağlı savaş uçaklarının, Qereçox Dağı’nda terör örgütü IŞİD’e ait sığınakları bir kez daha bombaladığı bildirildi.

Gwêr – Mahmur Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Sirwan Barzani, Uluslararası Koalisyon’a ait savaş uçaklarının, Qereçox Dağı'ndaki IŞİD sığınıklarını 72 saat içerisinde 5 kez bombaladığını söyledi.

Sirwan Barzani, eldeki bilgilere göre, bombardıman sonucunda çok sayıda IŞİD mensubunun öldürüldüğünü ve örgüte ait büyük bir silah deposunun da havaya uçurulduğunu belirtti.

Gwêr – Mahmur Cephesi, başkent Erbil’in 50 kilometre güneydoğusunda yer alıyor. Qereçox Dağı da Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu arasında yer alıyor.

16 Ekim 2017’den sonra yaşanan güvenlik boşluğunu fırsat bilen IŞİD, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde saldırılarını arttırdı.

Uluslararası Koalisyon’a ait savaş uçakları iki yıldan fazla bir süredir bölgedeki IŞİD sığınaklarına yönelik hava saldırıları düzenliyor.

Irak güvenlik güçleri de bu bölgelerde zaman zaman askeri operasyonlar gerçekleştiriyor. IŞİD mensupları bölgedeki mağara ve tünellerden yararlanarak saldırılar düzenliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.