PSK: Legal demokratik çalışma engellenmemeli

PSK: Legal demokratik çalışma engellenmemeli

Kürdistan Sosyalist Partisi PSK, dün geceden itibaren yaşanan ve bugün de artarak devam eden gözaltı furyasıyla ilgili bir bildiri yayımladı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

A+A-

"Legal Demokratik Çalışma Engellenmemeli

Güvenlik güçlerinin tüm Türkiye’de başlattığı gözaltına alma furyasının son halkası Diyarbakır’da yaşandı.

Polisler gece yarısı yaptıkları baskınlarla aralarında basın mensupları ve siyasi parti yöneticilerinin de bulunduğu yüze yakın kişiyi gözaltına aldılar.

Gözaltına alınanlar “bölücü-terör örgütüne üye olmakla, yardım ve yataklık yapmakla” suçlanıyorlar.

Diyarbakır ve öteki kentlerde yürütülen gözaltına alma furyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “teröre bulaşmış kişiler seçilirlerse hemen harekete geçer, kayyum atarız” demesini takip ediyor.

Çağrılmaları halinde ifade vermeye gidecek olan, adresleri, yeri ve mekanları belli olanların gece yarısı operasyonlarıyla gözaltına alınmaları legal siyasete gözdağı vermektir.

Korku salmayı, legal-demokratik siyasi mücadeleyi, yasal partilerin çalışmalarını, yerel seçimlerde hükümetin hoşlanmadığı sonucun çıkmasını engellemeyi amaçlıyor.

Bugüne kadar yaşananların da gösterdiği gibi, legal-demokratik siyasetin engellemesinin, şiddet sarmalının derinleşmesinden öte bir yararı yoktur.

PSK-Kürdistan Sosyalist Partisi hükümet yetkililerinin bu anti demokratik ve insan haklarını ayaklar altına alan uygulamalarını protesto eder; son vermeye çağırır.

Son operasyonlarla gözaltına alınan siyasi parti yöneticileri ve basın mensupları bir an önce serbest bırakılmalıdır.

09 Ekim 2018

Kürdistan Sosyalist Partisi"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.