Pompeo: Saldırıyı İran destekli milisler yaptı

Pompeo: Saldırıyı İran destekli milisler yaptı

.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün akşam ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik saldırının, İran destekli milisler tarafından düzenlendiğini bildirdi. 

Mike Pompeo Twitter'dan yaptığı açıklamada, dün akşam Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği’ne yönelik füze saldırıdan, İran destekli milisleri sorumlu tuttu.

“ABD, Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye yönelik İran destekli milislerce düzenlenen füze saldırısını şiddetle kınıyor” diyen Pompeo, “Büyükelçilikte zarar gören kimse olmadı. Saldırı, en az bir Iraklı sivilin yaralanmasına ve sivillere ait mal ve mülklerin zarar görmesine yol açtı. Yaralıların en kısa sürede iyileşmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı, saldırıdan, İran destekli milisleri sorumlu tutarak, “Onlar, Irak’ta barış ve refahın önündeki en büyük engeldir” dedi.

Irak’ın coronavirüs salgını ve ekonomik kriz nedeniyle zorluklar içinde yaşadığını vurgulayan Pompeo, “Diplomatik kurumları hedef alan milisler, Irak hükümetinin kaynaklarını çalıp barışçıl göstericilere saldıran ve şiddete yol açan kişilerdir” diye ekledi.

Dün akşam saatlerinde yabancı temsilciliklerin bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’deki ABD Büyükelçiliği’ne 8 füzeyle saldırı düzenlendi. Elçilikteki hava savunma sistemi saldırıyı önledi.

ABD yönetiminin Irak hükümetine, bu tür saldırıların sürmesi halinde büyükelçiliğin kapatılacağı uyarısında bulunduğu medyaya yansımıştı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.