‘Peşmerge IŞİD’le mücadele tarzını değiştirmeli’

‘Peşmerge IŞİD’le mücadele tarzını değiştirmeli’

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa, “IŞİD, savaş tarzını değiştirmiş, bu yüzden biz de onlara karşı mücadele tarzımızı değiştirmeliyiz” dedi.

K24’e konuşan Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa, “IŞİD düzenlediği saldırıların tamamını partizanca yapıyor. Saldırıları, belli bir coğrafyada alan hakimiyeti sağlamaya yönelik değil, daha çok insan öldürmeye, yaralamaya yöneliktir ve bunun için olabildiğince silah ve patlayıcı kullanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Peşmerge Bakanlığı olarak, Peşmerge’nin eğitilip donatılmasına ve mevzilerin tahkim edilmesine ihtiyaç olduğunu belirten Cafer Şeyh Mustafa, “Peşmerge’ye, DAİŞ’in bugünkü saldırı tarzına nasıl karşı koyacağına dair eğitim verilmeli” dedi.

IŞİD unsurlarının Peşmerge mevzilerine yaklaşmasıyla ilgili ise Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı şunları söyledi:

“IŞİD’in bu güçleri Irak ordusunun arkasından sızma yapıyor, gelip Peşmerge’ye ve bölge sakinlerine saldırı geri çekiliyor. Bu güvenlik açığının kapatılması için Irak ordusuyla ortak güç vasıtasıyla tam işbirliğine ihtiyacımız var.”

Cafer Şeyh Mustafa, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, ortak güç ve ortak operasyon odası kurulması için elinden geleni yaptığını kaydetti.

IŞİD unsurlarının 2 Aralık gecesi Mahmur’un Xidircice köyüne düzenlediği saldırıda 10 Peşmerge ile 3 sivil şehit düştü, 4 kişi de yaralandı.

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.