Peşmerge Bakanlığı: YPG’liler Peşmerge noktasına saldırdı!

Peşmerge Bakanlığı: YPG’liler Peşmerge noktasına saldırdı!

.

A+A-

Peşmerge Bakanı Vekili Serbest Lezgin dün gece saat 01:00 sularında  Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne geçiş yapmak isteyen bir grup YPG’linin Sıhela’da bulunan Peşmerge kontrol noktasına saldırdığını açıkladı.

Lezgin dün gece Rojava sınırında bir grubun araçlarla kaçak bir şekilde sınırı geçmeye çalıştığını, grubun silahlı olduğunu fark eden Peşmerge güçlerinin grubun geçişine izin vermediği belirtti.

Lezgin bunun sonucunda gelen 50-60 kişilik gurubun Sihela'daki Peşmerge Güçleri'nin kontrol notasını ağır silahlarla saldırdığını kaydetti.

Serbest Lezgin, Uluslar Koalisyon’a çağrıda bulunarak bu konuda tavır sahibi olmasını istedi.

“Kürdistan Bölgesi düşmanlarının maşası olan bazı odaklar var”

Lezgin basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef, Kürt güçleri arasında Kürdistan Bölgesi düşmanlarının maşası olan bazı odaklar var. Şimdilerde, düşmanların, Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü ortadan kaldırma planının bir parçası haline gelmişler. Ama bu, hem düşmanlar hem de maşaları için ham hayaldir. Kürdistan Bölgesi bugünlere kolay gelmedi. Kan nehirlerinin akması, uzun bir tarih ve birikim ve büyük bedellerle geldi. Kürt ve Kürdistan halkı ile gençlerimiz, meydanı bu düşmanlara kolay kolay bırakmayacaktır.”

Peşmerge Bakanı olaya ilişkin olarak ise, “Yıllardır orada görev yapan Peşmergeler var ve gerek halkımız gerekse herkes tarafından, Kürdistan Bölgesi’nin Rojava’yla olan resmi kapıları bulunduğu biliniyor. Ancak bu silahlı gruplar kaçak bir şekilde nehirden geçmeye çalışırken Peşmergeler tarafından fark ediliyor. Bunların, Rojava’daki şartlardan kaçıp Kürdistan Bölgesi’ne gelmeye çalışan siviller olmadığı anlaşıldığında, geri dönmeleri istendi” dedi.

“Hiçbir silahlı grup Kürdistan Bölgesi idaresi altındaki topraklara giremez”

Serbest Lezgin konuyla ilgili olarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hiçbir kaçakçı ve silahlı grubun, Kürdistan Bölgesi Hükümeti idaresi altındaki topraklara girmesine izin verilmeyeceği iletildi. Ne PKK’ye ne de başka silahlı gruba. Geri dönmeleri için çok çaba sarf edildi ancak 8 kişilik gruptan 3’ü geri dönerken, 5’i ısrarla Kürdistan Bölgesi topraklarına girmeye çalıştı. Peşmerge de bu gayrimeşru geçişe izin vermedi. Sihêla ve Peşxabur bölgesi herkes tarafından biliniyor ki hassas bir bölgedir.”

Olaydan birkaç saat sonra YPG’li bir güç Suriye tarafından saat 04.00 sıralarında Peşmerge’ye karşı saldırıya geçtiğini belirten Lezgin, “Vahşice bir saldırıydı ve BKC, RPG, 23’lük havan topları gibi her türlü ağır silah kullanıldı. Peşmergelerimiz bu kontrol noktasında kendini savunmak zorunda kaldı, onlar ise burayı ele geçirmeye çalıştı. Ancak nihayetinde amaçlarına ulaşamadan, rezil ve mağlup bir şekilde Suriye topraklarına geri döndüler” dedi

“Peşmerge Bakanlığı olarak olayı en sert şekilde kınıyoruz”

“Peşmerge Bakanlığı olarak bu olayı en sert şekilde kınıyoruz” diyen Serbest Lezgin, “Herkes de çok iyi biliyor ki YPG, PKK yönetiminin direktifleri doğrultusunda hareket ediyor. Maalesef Uluslararası Koalisyon yıllardır DAİŞ’le mücadele adı altında bu silahlı gruplara silah yardımında bulunuyor. Buradan Peşmerge Bakanlığı adına, Uluslararası Koalisyon’dan, dün gece yaşanan olayla ilgili tavır almasını ve kınamasını talep ediyoruz. Suriye’deki YPG’lilerin bu şekilde Kürdistan Bölgesi’ne ve Peşmerge’ye yönelik saldırıları kabul edilemez” açıklamasında bulundu.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.