Pentagon'dan Erbil ve Bağdat saldırılarına ilişkin açıklama!

Pentagon'dan Erbil ve Bağdat saldırılarına ilişkin açıklama!

.

A+A-

 ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Uluslararası Erbil Havalimanı ve Irak hükümet binalarının bulunduğu Bağdat'taki "Yeşil Bölge'ye" yapılan saldırıya ilişkin çalışmaların sürdüğünü ve saldırının faillerine yönelik bir tespitlerinin henüz söz konusu olmadığını dile getirdi.

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD askerlerinin daha önce konuşlu olduğu üslere yönelik saldırılarda İran silahlarının kullanıldığını dile getirerek, "Şu anda saldırıların arkasında kimin olduğu ve hangi grubun bunları düzenlediği konusunda herhangi bir atıfta bulunamam" açıklamasına yer verdi.

Kirby, söz konusu saldırıların faillerini tespit etmede aceleci davranmayacaklarını belirterek Pentagon'un, Biden yönetiminin İran ile anlaşma ihtimaline zarar vermemek için ülkeyi işaret etmek istemediği yönündeki sorulara da tepkisini kaydetti.

Ayrıca açıklamada, "Kimse, İran'ın halen teşkil ettiği önemli güvenlik sınamalarını göz ardı ediyor değil" diyen Kirby, "Bu konuda hiç çekingen davranmadık. Bu saldırılar konusunda bir yargıya varma konusunda da kimsenin acelesi yok" sözlerini kullandı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.