Pentagon: Rusya, Suriye ve İran ABD'yi Suriye'den çıkarmak için işbirliği yapıyor

Pentagon: Rusya, Suriye ve İran ABD'yi Suriye'den çıkarmak için işbirliği yapıyor

.

A+A-

Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, Rusya, Suriye ve İran ABD'yi Suriye'den çıkarmak için işbirliği yaptığını söyledi.

North Press'in Breaking Defence'ten aktardığı habere göre, bir Pentagon yetkilisi Rusya, Suriye ve İran'ın ABD'yi Suriye'den kovmak için işbirliği yaptığını aktardı.

Haberde Pentagon yetkilisinin, İran destekli Kudüs Gücü milisleri, Rus kuvvetleri ve Suriye hükümeti arasında operasyonel düzeyde planlama olduğuna dair kanıtlarla birlikte "üçlü yönetim" çabaları konusunda uyarıda bulundu.

Yetkili, her iki tarafın da ABD'yi Suriye'den çıkarmaya yönelik çıkarlarının önemli bir örneği olarak insansız hava aracı müdahalelerine işaret etti.

Rus savaş uçaklarının ABD İHA'larını tacizine ilişkin konuşan yetkili, ABD'ye ait bir MQ-9 Reaper insansız hava aracıyla Rus hava araçları arasında bir başka karşılaşmanın bu sabah yine gerçekleştiğini belirterek, Amerikan Al Tanf üssü üzerinde bir Rus istihbarat, gözetleme ve keşif (ISR) uçuşu gerçekleştiğini söyledi.

ABD güçleri hala IŞİD'in uyuyan hücreleriyle savaştığını kaydeden Pentagon yetkilisi, ABD'nin gerilimi artırmayı amaçlamadığını, bunun yerine IŞİD'in kalıcı yenilgisini amaçladığını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.