PDK'den açıklama: Artık izin vermeyeceğiz

PDK'den açıklama: Artık izin vermeyeceğiz

.

A+A-

 Süleymaniye’de bir görüşme gerçekleştiren PDK ve YNK kurmayları ortak basın açıklaması düzenledi.

Basın toplantısında PDK Sözcüsü Mehmûd Mihemed, seçim sonrası gerçekleşen bu dostani ziyaretin Bağdat’ta tüm Kürdistani tarafların birlik içerisinde gerçekleşmesini ve Kürtlerin anayasal haklarının ortak savunulmasını istediklerini söyledi.  

 

Mehmûd Mihemed sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürdistani bölgelerde normale dönülmesi için seçim öncesinden Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetleri arasında ortak komisyon kuruldu. Ancak bu komisyon Kerkük ve Şengla’de büyük engellerle karşılaştı.”

 

Mehmûd Mihemed, Mesud Barzani başkanlığında toplanan PDK politbürosu toplantısında tüm siyasi taraflar ile görüşülmesinin kararlaştırıldığını  belirterek, “Kürdistan partileri arasında birlik olması ve farklı seslerin çıkmaması için Irak parlamentosunda kürsüsü bulunmayan taraflarla da görüşeceğiz” dedi.

Irak Cumhurbaşkanlığı konusunun ise gündeme gelmediğini dile getiren PDK Sözcüsü Mehmûd Mihemed, “Bu tür konuları Bağdat’ta müzakere edecek heyetimiz görevinin başında. Cumhurbaşkanlığı Kürtlerin hakkıdır, ancak hangi partiye ait olduğunu söyleyemeyiz” ifadelerimi kullandı.

Mehmûd Mihemed, Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’ni sadece bütçe gönderme konusu ile uğraştırması ve oyalamasına izin vermiyeceklerini belirterek, “Bütçe anayasal hakkımızdır” dedi.

“Bağdat sadece bir şeyde başarılı oldu: Kürtlerin birliğini bozdu” diyen Mehmûd Mihemed, “Kürtlerin birliğinin bozulmasından faydalanan Bağda hükümeti, 140’ıncı maddenin uygulanması, Peşmergelerin maaşı, gaz, petrol, bütçe konuları 200 milyar dinarın gönderilmesi meselesi nedeniyle çözülemedi. Bundan böyle Kürdistan halkının oyalanmasına izin vermeyeceğiz, bu bizim yasal hakkımız ve ödenmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Mehmûd Mihemed, bugünü toplantıda YNK ile Kürdistan halkının haklarını korumak için nasıl hareket edilmesi gerektiği, cumhurbaşkanlığı koltuğunun Kürtlerin hakkı olduğu konularını konuştuklarını sözlerine ekledi: “Cumhurbaşkanlığının YNK’de olması bir gelenek haline geldi. Bu bizim için sorun değil önemli olan Kürtlerin çıkarının korunmasıdır.”

Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.