PDK: 3 partinin Bağdat ziyareti fitne girişimidir

PDK: 3 partinin Bağdat ziyareti fitne girişimidir

Goran Hareketi, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu ve Kürdistan İslami Toplum Partisi’nden (Komel) oluşan ortak bir heyetin Bağdat’ta Başbakan Haydar İbadi ile görüşeceği ortaya çıktı. PDK sözkonusu görüşmeyi ‘fitne’ olarak tanımladı

A+A-

Demokrasi ve Adalet Koalisyonu, Komel ve Goran’dan oluşan ortak bir heyetin bugün Bağdat’ta Irak Başbakanı Haydar İbadi ile bir görüşme gerçekleştireceği bildiriliyor. Hükümetten çekilme kararı alan iki partinin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden habersiz gerçekleştireceği görüşmeye PDK’den tepki geldi.

BasNews’e konuşan Irak Parlamentosu PDK Listesi Grup Başkanvekili Yardımcısı Şaxewan Ebdulla, “Kürdistan heyeti adı altında Bağdat’a giden partilerin, Irak partlamentosundaki temisili düzeyi diğer Kürdistan siyasi tarafların temsil sayısından daha az. Eğer sadece Kürt siyasi partileri adına Bağdat’da iseler, İbadi ile Kürdistan Bölgesi’ndeki sorunları görüşme gibi bir misyona sahip değiller. Bağdat sorunları çözmek için kimi muhatp alacağını bilir” dedi.

 Kürdistan Bölgesi’nin memur maaşlarının ödenmesine ilişkin her iki hükümet arasındaki görüşmelere dikkat çeken Şaxewan Ebdulla, “Bağdat’ın memur maaşlarına ilişkin partiler düzeyinde bir çözüme başvuracağını zannedmiyorum” şeklinde konuştu.

Üç parti temisilcilerinin neden Bağdat’ta geldiğine ilişkin bir bilgi sahibi olmadığını belirten PDK’li Şaxewan Ebdulla, “Bu heyetin Irak hükümeti ile görüşmesi Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkilere  fitne sokmaktan başka bir anlam taşımaz. Bu Kürdistan Bölgesi’ni yeniden satmaya çalıştıklarını gösterir. Goran Hareketi, 26 Ekim’de yaplanların ne anlama geldiğini iyi bilne bir parti” şeklinde tepki göeterdi.

BasNews’in edindiği bilgiye göre Başbakan İbadi ile görüşecek heyette Goran adına Şorış Hacî, Rauf Osman, Demokrasi ve Adalet Koalisyonu’ndan Xanım Heme Rehim, Hesen Cihad, Komel’den ise Mihemed Hekîm ve Ehmedî Hacî Reşîd yer alıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.