Paşinyan'a karşı sivil itaatsizlik eylemi başladı

Paşinyan'a karşı sivil itaatsizlik eylemi başladı

.

A+A-

Dağlık Karabağ’daki çatışmaların Rusya arabulucuğu ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşma sonrası Ermenistan'ın bazı bölgeleri Azerbaycan’a devretmesi nedeniyle Başbakan Paşinyan’ın istifasını talep eden protesto eylemleri yeniden alevlendi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan’da başlayan eylemlerde polis, caddeleri trafiğe kapatan göstericilere müdahale ederek birçoğunu gözaltına aldı.

Kent merkezindeki metro istasyonlarından birinde çalışmalar, protestocuların trenlerin hareket etmesine izin vermemesi nedeniyle devam edilmedi.

Göstericiler çalışanları engelledi

Yaşanan protestolara ilişkin ülkedeki basına göre, ülkenin Ararat ve Şirak bölgelerinde göstericilerin, bölge yönetimlerinde çalışan personelin binalara girişine izin verilmedi.

Ülkedeki protestoları destekleyen muhalefet partileri, Rusya ve Azerbaycan ile birlikte Dağlık Karabağ’a ilişkin ateşkes anlaşmasına imza atması ve bazı bölgelerin Azerbaycan’a devredilmesi nedeniyle Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını istiyor.

"İstifa etmesi için süre verdik ama gerçekleşmedi"

Ermeni hükümeti karşıtı muhalefetteki Taşnaksutyun partisinin sözcüsü İşhan Sagatelyan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Paşinyan’a 8 Aralık saat 12:00’ye kadar istifa etmesi için süre verdik, ancak bu gerçekleşmedi. Sürenin dolduğu andan saat 17:00’ye kadar Ermenistan vatandaşlarının sivil itaatsizlik eylemlerine gitme hakkı bulunuyor. Herkesi yasalar çerçevesinde hareket etmeye çağırıyorum” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.