Paşinyan: Toprak verdik, sorumluluk bende

Paşinyan: Toprak verdik, sorumluluk bende

.

A+A-

Ermenistan Başbakanı Nikol PaşinyanAzerbaycan ile yapılan ateşkes anlaşmasının ülkesi adına trajik bir olay olduğunu belirterek, "Ermenistan toprak vermeseydi çatışmalar bitmeyecekti. Olayların tüm sorumlusu benim" dedi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Rusya arabuluculuğuyla 9 Kasım gecesi yapılan ateşkes antlaşması sonrası Erivan yönetimi Dağlık Karabağ bölgesinden Ermeni askerleri çekmeyi kabul ettiğini duyurmuştu.

Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama daha yapan Başbakan Paşinyan, "Anlaşma benim ve halkım için inanılmaz derecede acı” ifadelerini yineleyerek, "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (NKR) ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar ancak Erivan'ın Karabağ çevresindeki beş bölgeden vazgeçmeyi kabul etmesi halinde önlenebilecekti" ifadelerini kullandı.

"Savaş engellenebilir miydi?" sorusuna evet cevabı veren Paşinyan, "En başında Karabağ çevresindeki beş bölgeden çekilmeyi kabul etseydik, savaş yaşanmayacaktı. Ancak bu durumda Karabağ'ın statü sorunu tam olarak çözülemezdi" şeklinde konuştu.

Yaşananlardan bizzat kendisinin sorumlu olduğunu ifade eden Paşinyan,"Karabağ çevresindeki topraklardan vazgeçmeli miydik? Ben dahil kimse bunu istemezdi" dedi.

9 Kasım'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 10 Kasım Moskova saatiyle 24: 00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'da tam ateşkese ilişkin bir antlaşma imzalamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.