Paşinyan: Sorumlu benim, mahkemeye de çıkabilirim   

Paşinyan: Sorumlu benim, mahkemeye de çıkabilirim  

.

A+A-

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ için varılan ateşkes anlaşması sonrası, halk ve muhalefet tarafından tepki ile karşılanan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Durumun en büyük sorumlusu olduğumu anlıyorum. Bu nedenle mahkemeye çıkmam gerekiyorsa çıkabilirim" açıklamasında bulundu.

Paşinyan kendisine yönelik istifa çağrılarının gündeminde olmadığını ifade ederek, "Benim gündemimde yalnızca ülkenin istikrarını ve güvenliğini sağlamak var" dedi.

“Mahkemeye çıkmam gerekiyorsa çıkabilirim”

Video konferans yoluyla basın toplantısı yapan Paşinyan, Dağlık Karabağ konusuna değinerek "Durumun en büyük sorumlusu olduğumu anlıyorum. Bu nedenle mahkemeye çıkmam gerekiyorsa çıkabilirim" ifadesini kullandı.

“Ermenistan’a farklı anlaşmalar teklif edildi mi?”

Paşinyan kendisine yöneltilen, "Savaşın farklı dönemlerinde Ermenistan'a farklı anlaşmalar teklif edildi mi?" sorusuna, farklı belgelerin sunulmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Savaş öncesindeki Şuşa dahil toprakların Azerbaycan'a verilmesine yönelik mantık devam etti. Durum 2016'dan beri bu şekildeydi. Ermenistan tarafı bu teklifleri ertelemek zorundaydı. Söz konusu toprakları bırakmayı kabul etseydik savaşı engelleyebilirdik ama savaşmayı tercih ettik."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.