PAK’tan HDP’ye Başsağlığı Ziyareti

PAK’tan HDP’ye Başsağlığı Ziyareti

.

A+A-

PAK Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Timur, PAK PM üyeleri Faiz Eşin, Mehmet Ermiş, Abdullah Özten ve PAK İzmir Temsilciliği adına Baki Özatlı, Bedri Barkın’dan oluşan PAK heyeti , 24.06.2021 günü HDP İzmir Teşkilatı’nı ziyaret ederek Kürt kızı Deniz Poyraz’ın ailesine, HDP camiasına ve Kürt halkına başsağlığı dilediler.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni , HDP İzmir İl Başkanı A.Kadir Baydur ve HDP İzmir İl Teşkilatı Yöneticileri PAK heyetini karşıladılar.

PAK Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Timur, HDP İzmir teşkilatına yapılan saldırıyı ve Kürt kızı deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto ettiklerini belirterek şunları dile getirdi: ’’Kızımız deniz Poyraz’ın ruhu şad , mekanı cennet olsun. Ailesine , HDP camiasına ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Deniz Poyraz’ın katilinin söylem ve tutumları, bu saldırının planlı bir saldırı olduğunu, bir kişisel bir saldırı olmadığını tereddütsüz bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Halkımız daha önceleri de bu ve buna benzer çok sayıda saldırı, katliamlara defalarca maruz kalmıştır. Bu saldırı yıllardır Türkiye Devleti Yöneticilerinin Kürt düşmanlığı temelinde sürdürdükleri siyaset ve uygulamaların bir sonucudur. Türkiye devleti bu katliamın arkasındaki güçleri de açığa çıkarmakla yükümlüdür. Elbette ki bunu sağlayacak olan da Kürt milleti ile Türkiye’deki özgürlük, demokrasi, adalet ve insan hakları savunucularının ortak mücadeleleridir. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, Kürdistan’da siyasi, milli bir statü talep eden Kürdistani güçlerin işbirliği ve ittifakları yaşamsal bir taşımaktadır. Aynı zamanda, bu saldırı, Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin başarısı için, Türk halkı ve Türkiye’deki özgürlükçü, demokrat, kesimlerin Kürtlerin kolektif haklarının, Kürt milletine siyasi bir statünün savunucusu ve destekçileri olmaları gerektiğini bir kez daha göstermiştir’’.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, PAK heyetine bu ziyaret ve dayanışma için teşekkür etti. Murat Çepni de bu saldırının bireysel bir saldırı olmadığını, planlı bir saldırı olduğunu dile getirerek, demokrasi mücadelesinde Kürt ve Türk halklarının özgürlükçü, demokrat kesimlerinin işbirliği ve ortak mücadelelerinin önemine dikkat çekti.

24.06.2021

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

pak0-001.jpgpak1-007.jpgpak3-012.jpgpak4-013.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.