PAK:Kemal Korkut’un Katilleri Cezasız Bırakılmamalıdır

PAK:Kemal Korkut’un Katilleri Cezasız Bırakılmamalıdır

.

A+A-

Kemal Kurkut davasındaki beraat kararına ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan PAK(Kürdistan Özgürlük Partisi) Kemal Korkut’un katlinin faillerinin açığa çıkarılması için herkesin seferber olmasını istedi.

PAK Basın ve İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Diyarbakır’da 2017 Newroz'una katılırken miting alana yakın yolda öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un katil zanlısı polis hakkında "olası kastla öldürme" suçundan açılan davanın 12’nci duruşması, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme Heyeti, duruşmada sanık polis hakkında beraat kararı verirken, ‘’olası şüphelinin tespiti için de 72 polis hakkında suç duyurusunda bulunmasını’’ kararlaştırdı.

Kemal Korkut ‘un katillerini cezasız bırakmaya çalışan anlayışı kınıyoruz.

1990’lı yıllarda 17.000 insanı ‘’faili meçhul’ adı altında katleden Türkiye Devleti, Kemal Korkut’u da ‘’faili meçhul’’ler listesine eklemek istiyor.

Türkiye Devleti’nin kuruluşundan bu yana yüz binlerce insanın katilleri ne yazık ki yargılanmamış, bu da daha sonra gelenleri cesaretlendirmiştir.

Ama gün ortası, herkesin gözü önünde polis kurşunuyla katledilen Kemal Korkut’un katlinin faillerinin açığa çıkarılması için tüm Baroların, yaşam hakkından, insan haklarından, adaletten, demokrasi ve özgürlükten yana herkesin seferber olması bir insanlık görevidir.”

17.11. 2020

PAK Basın ve İletişim Bürosu

pak-004.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.