Pakistan'dan uyarı: "Taliban ele geçirirse sınırı kapatacağız"

Pakistan'dan uyarı: "Taliban ele geçirirse sınırı kapatacağız"

.

A+A-

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından bu ülkede şiddetin ve hukuksuzluğun hüküm sürebileceği uyarısında bulunan Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, "Eğer Taliban Afganistan'da kontrolü ele geçirirse sınırı kapatacağız" ifadesini kullandı.

Multan şehrinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Kureyşi, Pakistan’ın halihazırda 3,5 milyon Afgan mülteciye ev sahipliğini yaptığını anımsatarak, daha fazlasını kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

"Afganistan'da kontrolü ele geçirirse sınırı kapacağız"

Bakan Kureyşi, Pakistan’ın Afganistan’da barış için diplomatik girişimlerini sürdüreceğini ve demokratik yollarla seçilen hükümeti memnuniyetle karşılayacağını belirterek, bununla birlikte İslamabad’ın ulusal çıkarlarını da koruması gerektiğini vurguladı.

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından bu ülkede şiddetin ve hukuksuzluğun hüküm sürebileceği uyarısında bulunan Kureyşi, "Eğer Taliban Afganistan'da kontrolü ele geçirirse sınırı kapatacağız" ifadesini kullandı. 

"Taliban sınır ülkelerinde saldırı düzenliyor"

Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayeti ve kuzeydoğudaki Tahar vilayetinde iki ilçenin kontrolü Taliban'ın eline geçti.

Belh İl Şura Başkanı Muhammed Afzal Hadid, basına yaptığı açıklamada, militanların, Belh'in Özbekistan sınırındaki Şor Tepe ilçesine silahlı saldırı düzenlediğini söyledi.

Saldırıda ilçe merkezinin Taliban kontrolüne geçtiğini ifade eden Hadid, güvenlik güçlerinin ilçe merkezinden geri çekildiğini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.