“PAK’ın Kürdistan’ı İlgilendiren Konularda Yurtsever Tutumunu Takdir Ediyoruz”

“PAK’ın Kürdistan’ı İlgilendiren Konularda Yurtsever Tutumunu Takdir Ediyoruz”

.

A+A-

RÛPELA NÛ/ PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik 17.12.2020 günü yaptığı açıklamada, Güney  ve Rojava Kürdistanı’ndaki Tehlikeler İçin Acil Toplanma çağrısı yapıp “Çağrımızın esas amacı Güney Kürdistan’daki milli, yurtsever kazanımların sahiplenilmesi ve korunmasıdır” dedi.

TIKLAYINIZ: PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Güney ve Rojava Kürdistanı’ndaki Tehlikeler İçin Acil Toplanalım

TIKLAYINIZ: PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Çağrımızın esas amacı Güney Kürdistan’daki milli, yurtsever kazanımların sahiplenilmesi ve korunmasıdır

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik’in çağrısını Kürdistan Demokrat Partisi’ne (PDK-Bakur) sorduk.

Kürdistan Demokrat Partisi’in (PDK-Bakur) PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik’in çağrısına verdiği yanıtı siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

 

Partiya Azadiya Kurdistan (PAK) Başkanlığı’na:

Toplantı çağrınız için teşekkür ediyoruz. PAK’ın Kürdistan’ı ilgilendiren hemen her konuda yurtsever tutumu her türlü takdirin üzerindedir.

Partimiz PKK’nin Güney Kürdistan’da yarattığı tahribat ve Rojava’da yarattığı problemlerin farkındadır. PKK’nin hemen her konuda kendini dayatması, en iyiyi ben bilirim körlüğünden sıyrılamaması en koyu Marksist partilerin bile günümüzde terk ettiği katı-Stalinist niteliğinden ileri gelmektedir. Ancak her türlü güçlüklere rağmen Güney Kürdistan kazanımlarının tehlikede olduğu görüşünde değiliz. Güney Kürdistan’daki kazanımlar tüm Kürtlerin saygı ve sempatisini kazanmıştır ve diğer parçalar için örnek olmaya devam edecektir. Güney Kürdistan’ın geçmişi görkemli olduğu gibi geleceği de pırıl pırıldır.

Ancak Kürtler asıl Rojava Kürdistan’ında ciddi kayıplar yaşayabilir. Sömürgeci Türk devletinin Afrin’de yarattığı işgal, toplu göç ettirme, Kürtlerin ekonomik kaynaklarının sistematik tahribi, Kürt gençleri ve kadınlarının gözaltına alınarak kaybettirilmesi, sıkça gelen tecavüz, fidye ve kaçırma haberleri henüz birkaç gün önce uluslararası basına konu oldu. Afrin’de yaşananlar neredeyse Kürtlere karşı etnik temizlik halini almış durumdadır ve Cenevre Konvansiyonu’na göre bu fiillerin her biri tek başına savaş suçu oluşturuyor. Türk devletinin bunu Suriyeli, Uygur Türkü, Çeçen ve dünyanın diğer yerlerinden toplanmış teröristler eliyle yapması sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor. Yine de PKK’nin işgale zemin hazırlaması kadar ENKS’nin de anılan teröristler ve hırsız çeteleriyle aynı siyasi çatıyı paylaşması da utanç vericidir.

PDK Bakur’un politikası bize ilettiğiniz hususlarda bu doğrultudadır. PKK, güney Kürdistan hükümetinin otoritesine sadece Rojava sınırında değil, Kandil’de, Mahmur’da ve Şengal’de de saygı göstermelidir. Güney Kürdistan hükümetinin Rojava konusunda destekleyici tavrına rağmen, PKK düşmanına gösterdiği anlayışı Kürtlerden esirgiyor, onlara karşı saygısız ve küçümseyici davranıyor. Bu yaklaşım Rojava Kürdistanı’nda bin bir güçlükle ve binlerce Kürt gencinin canı pahasına elde edilen kazanımları ve uluslararası desteği de tehlikeye atıyor.

Rojava Kürdistanı Güneye alternatif olmadığı gibi ona tehdit oluşturması, peşmergelere ateş açılması kabul edilemez. Brakuji döneminin açılması Kürdistan için ciddi bir yıkım olacaktır. Kürdistani partiler sorumlu davranmalıdır. Bu anlayışla öncelikle Kuzey Kürdistan partilerini bir araya getirecek ve anlayış ortaklığı sağlayacak bir toplantı düzenlenmesi ardından bu toplantının tüm diğer Kürdistani partileri kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiği görüşündeyiz. Bu temelde toplantı çağrınıza icabet edeceğimizi bildirir, Kürdistani çalışmalarınızın devamını dileriz.

KÜRDİSTAN DEMOKRAT PARTİSİ (PDK-BAKUR)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.