PAK ve PSK: Yerel Seçimlerde Halkımızın İhtiyacı Ulusal –Demokratik Bir  Alternatiftir

PAK ve PSK: Yerel Seçimlerde Halkımızın İhtiyacı Ulusal –Demokratik Bir Alternatiftir

PAK ve PSK: PAK ve PSK önümüzdeki süreçte benzer yaklaşım içinde olan en geniş siyasi parti, STK ve şahsiyetlerle birlikte “Yurtsever, Demokrat Bağımsız Adaylar Platformları”nın oluşturulması için çalışmalara başlayacaktır.

A+A-

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere yönelik tartışma ve hazırlıklar devam ediyor.

Bilindiği gibi 11 Kasım Pazar günü Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Diyarbakır Demir Otel'de yerel seçimlere yönelik bir çalıştay gerçekleştirmiş ve 100'e yakın siyasetçi, aydın, yazar ve iş insanıyla yerel seçimleri değerlendirmiş ve bağımsız adaylarla seçime girmeyi değerlendirmişlerdi.

Bugün 13 Kasım'da bu çalıştayın sonuş bildirgesi yayınlandı.

Bildiride, "PAK ve PSK önümüzdeki süreçte benzer yaklaşım içinde olan en geniş siyasi parti, STK ve şahsiyetlerle birlikte “Yurtsever, Demokrat Bağımsız Adaylar Platformları”nın oluşturulması için çalışmalara başlayacaktır."dendi.

Bildirinin tamaı şu şekilde:

"Yerel Seçimlerde Halkımızın İhtiyacı; Ulusal –Demokratik Bir  Alternatiftir

 

31 Mart 2018 tarihinde gerçeleştirilecek olan yerel seçimler, siyasetin en başat gündemlerinden birini oluşturmaktadır.

Yerel seçim sürecine  hazırlık amacıyla bizler PSK ve PAK olarak, 11 Kasım 2018 tarihinde Diyarbakır’da 'Yerel Seçimlerde Ulusal ve Demokratik Alternatif'  Çalıştayı’nı gerçekleştirdik.

Çalıştay’a 100’e yakın  aydın, siyasetçi, yazar ve iş çevrelerinden tanınmış davetli şahsiyet katılım gösterdi.

Çalıştay’da , PSK ve PAK adına 31 Mart 2018  tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler için bağımsız yurtsever, demokrat adaylarla katılım yönünde görüş sunuldu.

Çalıştay’ın değerli katılımcıları demokratik bir ortamda yerel seçimlere dair görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Dile getirilen farklı kimi görüşlerle birlikte, konuşmacıların çoğunluğu, yerel seçimlere bağımsız yurtsever demokrat adaylarla katılım önerisine destek sundular.

'Yerel Seçimlerde Ulusal ve Demokratik Alternatif'  Çalıştayı, katılımcı sayısı ve katılımcıların düzeyi ile yapılan değerlendirmelerin verimlilik ve muhtevası itibariyle, yerel seçimler için  umut verici bir başlangıç oldu.

PAK ve PSK önümüzdeki süreçte benzer yaklaşım içinde olan en geniş siyasi parti, STK ve şahsiyetlerle birlikte “Yurtsever, Demokrat Bağımsız Adaylar Platformları”nın oluşturulması için çalışmalara başlayacaktır.

'Yerel Seçimlerde Ulusal ve Demokratik Alternatif'  Çalıştayı’na katılım gösteren, görüş ve önerilerini sunan tüm değerli şahsiyetlere teşekkür ediyoruz. 13.11.2018

Kürdistan Özgürlük Partisi(PAK)

Kürdistan Sosyalist Partisi(PSK)"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.