PAK: Kürt sorununda siyasi çözüm için Amerika etkili bir siyaset yürütsün

PAK: Kürt sorununda siyasi çözüm için Amerika etkili bir siyaset yürütsün

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ABD'nin 3 PKK yönetici hakkında çıkardığı para ödülü kararına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

PAK Basın ve İletişim Bürosu tarafından Rûpela Nû'ya gönderilen mesajda ABD'nin bu kararı, sorunun gerçek boyutlarının gözardı edildiğinin göstergesi olarak değerlendirilirken, sorunun Kürt ve Kürdistan sorunu olduğu, 'terör' sorunu olmadığı ve salt PKK ile de özdeşleştirilmemesi gerektiği belirtildi.

Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Kürt sorununda siyasi çözüm için Amerika etkili bir siyaset yürütsün

ABD PKK’nin 3 Yöneticisinin yerini ihbar edenlere para ödülü vereceğini açıkladı. ABD’nin bu kararı, bir kez daha sorunun gerçek boyutlarının göz ardı edildiğinin göstergesidir. Sorun Kürt ve Kürdistan sorunudur. Sorunun kimilerince bir ‘terör’ sorunu olarak görülmesi veya Kürt sorununun sadece PKK ile özdeşleştirilmesi doğru değildir. Bu sorun, özgürlüğüne el konulmuş bir milletin, tüm dünya milletleri gibi eşit ve özgür bir siyasi statü ile yaşama hakkının elde edilmesi sorunudur.

ABD gerçekten var olan sorunların çözümünde olumlu bir rol oynamak istiyorsa, birilerinin yakalanması için para ödülü koymak yerine Türkiye Devleti ve PKK’nin savaşa son vermeleri için her alanda etkili bir siyaset izlemelidir.

Bugün, Türkiye Devleti ve PKK’nin yürütmüş oldukları savaş ve çatışma siyaseti aslında sorunun daha da çözümsüzlüğe sürüklenmesine yol açan en temel faktörlerden biridir.

Bu sorununun siyasal, sivil, demokratik yol ve yöntemler esas alınarak diyalogla çözülebilmesi için, başta BM olmak üzere, ABD, Avrupa ülkeleri ve Rusya gibi devletler daha sonuç alıcı bir tutum almalıdırlar.

Sorunun siyasal çözüm kapılarının aralanması için, Türkiye Devleti savaş, şiddet ve Kürt karşıtı siyasetine son vermelidir. Bugün PKK’nin yürüttüğü silahlı eylemlerinin, Türkiye Devleti’nin saldırı ve şiddet siyasetine ve var olan kazanımların da ortadan kaldırılmasına daha uygun bir zemin yarattığını, 2015 Temmuzundan bu yana bizzat yaşayarak gördük. PKK derhal ateşkes ilan etmelidir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.