PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: PAK’ın 7. Yılı Halkımıza Kutlu Olsun

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: PAK’ın 7. Yılı Halkımıza Kutlu Olsun

..

A+A-

"PAK 18 Ekim 2017 günü Diyarbakır’da gerçekleştirdiği kongreyle kuruluşunu ilan etti. PAK 11 Aralık 2014 günü Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Evrak Teslim Alındı Belgesi’ni alarak yasal bir parti olarak da bugüne kadar çalışmalarını yürüttü.

Hakkında açılan kapatma davasına, bütün yasaklama, engelleme, baskı, zorluk ve eksikliklere rağmen, PAK bugün 7. yılını geride bıraktı.

PAK, Kürdistan Fedakarlar Partisi’dir.

PAK, 7.yılında kuruluşuna temel oluşturan aynı amaçlarla yolunda yürümeye devam ediyor.

PAK, 200 yıllık Kürdistan özgürlük mücadelesinin devamı ve mirasçısıdır.

PAK, Kürdistan ve Kürt ulusunun kendi iradesi dışında dört devlet tarafından bölünmüşlüğü ve işgal edilişinin bölgesel, uluslararası ve tarihsel bir haksızlık olduğunu söylüyor. Zamanı, yol ve yöntemi şimdiden kestirilemese de ulus ve ülke olarak Kürtlerin ve Kürdistan’ın birliği meşru bir haktır. Bu birliğe ve birliğin nasıl gerçekleşeceğine, Kürt ulusu ve Kürdistan toplumu kendi özgür iradesiyle karar verebilmelidir.

PAK, Kuzey Kürdistan’da Kürt milletinin kendi geleceğini belirleme hakkını, Kürdistan halkının kendi ülke toprakları üzerinde kendisini yönetme hakkını , iki millet, iki ülkenin eşitlik temelinde ortaklığını ifade eden bir federasyonu savunmaktadır. PAK, Türkiye metropol şehirlerinde yaşayan Kürtlerin Kürtçe eğitim, kültürel ve demokratik haklarını; Türkiye metropol şehirlerinde Kürt nüfusun çoğunluk olduğu yerlerde ise yerelde kendi kendisini yönetebilme hakkını savunmaktadır.

Milyonlarca Kürt değişik dönemlerde, farklı farklı sebeplerden dolayı ülkelerini terk etmek zorunda bırakılmışlardır. PAK, özgür bir Kürdistan’ın, Türkiye metropol şehirlerine ve Avrupa ülkelerine göç eden Kürtlerin; eski Sovyet ülkelerinde tar u mar edilen Kürtlerin yurdudur, meskenidir diyor.

PAK ‘Kürdistan’a özgürlük, Kürdistan’da Özgürlük’ diyor.

PAK, Kürdistan’ın , Kürt milleti ve Kürdistan’da yaşayan tüm halkların ülkesi olduğunu söylüyor. PAK, özgür bir Kürdistan’da yönetimin Kürt milleti ve Kürdistan’da yaşayan tüm halkların iradelerini temsil eden bir yönetim olması gerektiğini söylüyor.

PAK, yeni bir ekolün adıdır; kendi hata ve eksikliklerini özeleştirel bir gözle değerlendirmekten korkmayan bir partidir PAK.

PAK, şiddet dışı, meşru, mücadele, yol ve yöntemlerini, sivil ittiatsizliği esas alan ve yasal mücadele mevzilerini de elde etme mücadelesi yürüten savunan, geliştiren bir partidir.

PAK, ‘Hiç bir parti, hiç bir lider, hiçbir ideoloji, Kürdistan özgürlük davasından daha değerli, daha büyük, daha kutsal değildir’ diyor.

PAK, Kürdistan’daki tüm etnisite, din, mezhep ve sosyal kesimlerin hak ve hukukunu savunan, tüm bu bileşenlerin partisidir.

PAK, partisel kimliğini ‘sol, sağ, liberal, muhafazakar, sosyalist, dindar ya da seküler’ gibi kavramlarla tanımlamadan, programını kabul eden herkese açık, tüm milli, özgürlükçü, demokrat, Kürdistani kesimleri temsil eden milli, demokratik bir kitle partisidir.

PAK, ‘Kürdistani kurumların yaratılması için hemen şimdi, hak ve özgürlükler hemen şimdi’ diyor. PAK, Kürt ve Kürdistan sorununun çözüm yolunu açmak için, bugün halkımızın acil taleplerini içeren makul bir program etrafında kenetlenelim diyor.

PAK, kadın-erkek eşitliğinin kayıtsız, şartsız bir şekilde yaşam bulması, Kadınlar üzerindeki tüm yasal, fiili ve sosyal baskı ve engellemeler ortadan kaldırılması için mücadele eder.

PAK, ’’Kürdistan siyasal güçleri içinden birleşebilenler birleşmeli, birleşemeyenler ittifak yapmalı, ittifak yapamayanlar diyalog içinde olmalı, bunu da yapamayanlar birbirlerine düşmanlık yapmamalıdırlar.’’ diyor.

Kürdistan halkının özgürlüğünün, Türkiye halkının da özgürlüğüne, barış içinde yaşamasına zemin hazırlayacağını dillendiren ve talep, öneri ve yapıcı siyaset anlayışıyla siyasetin ana aktörlerinden biri olan PAK’ın 7. kuruluş yıldönümünde, PAK’ın tüm kurucularını, yönetici, üye ve taraftarlarını en içten duygularımla kutluyorum.

7. kuruluş yıldönümünde PAK’ın tüm kurucularını, yönetici, üye ve taraftarlarını kendi emeklerine sahip çıkmaya; PAK’ın, gençlerin, kadınların, tüm renkleriyle Kürdistan toplumun partisi olması için yeni bir hamle başlatmaya çağırıyorum.

PAK’ın 7. Kuruluş yıldönümünde, tüm özgürlükçü, demokrat, milli, Kürdistani kadroları PAK’ı sahiplenmeye, hep birlikte PAK’ı ve halkımızın umutlarını büyütmeye çağırıyorum.

Yaşasın Kürdistan, yaşasın özgürlük, yaşasın PAK."

18.10.2021

Mustafa Özçelik

PAK Genel Başkanı

11-024.jpg3-091.jpg4-086.jpg5-066.jpg8-034.jpg2-106.jpg10-023.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.