PAK Diyarbakır’da Mahalli Dernekler Platformu’na Çocuklarını Kürtçe Seçmeli Derse Kaydetmeleri Çağrısında Bulundu

PAK Diyarbakır’da Mahalli Dernekler Platformu’na Çocuklarını Kürtçe Seçmeli Derse Kaydetmeleri Çağrısında Bulundu

.

A+A-

PAK 09.01.2022 günü Diyarbakır’da Mahalli Dernekler Platformu’yla bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme ŞİVİ-DER’in(Şırnak, Cizre, Uudere,Silopi, İdil, Beytüşebap, Güçlükonak Yardımlaşma ve Dyanışa Derneği) Diyarbakır’daki binasında gerçekleşti.

PAK heyeti , PAK Genel Başkan Yardımcıları Nurullah Timur ve Vahit Aba, PAK Parti Meclisi üyeleri Faiz Eşin, Hüsnü Onuk, Mehmet Bilen, Abdullah Polat, M.Ali Yılmaz, PAK Diyarbakır İl teşkilatı yöneticileri Samet Polat, İsmail Ediş’ten oluştu.

Diyarbakır Mahalli Dernekler Platformu adına ŞİVİ-DER Başkanı Aziz Özalp,Şeyh Sait Derneği yöneticisi Zahit Çiftkuran, Ömerliler Derneği Başkanı Osman Başkan, Silvanlılar Derneği Başkanı Mehmet Çeliker, Mazıdağlılar Derneği Başkanı Celal Soysal , Kulp Narlıca Derneği Başkanı Nusret Mutlu, PAK heyeti ile yapılan görüşmeye katıldılar.

Diyarbakır Mahalli Dernekler Platformu adına ŞİVİ-DER Başkanı Aziz Özalp, PAK heyetine bu ziyaret için teşekkürlerini sundu.

PAK heyeti de, bu görüşmeye katılımları sebebiyle Diyarbakır Mahalli Dernekler Platformu’na ve bu misafirperverlikleri için de ayrıca ŞİVİ-DER Başkanı Aziz Özalp ve dernek yöneticilerine teşekkürlerini sundu.

PAK heyeti, bu görüşmede Diyarbakır Mahalli Dernekler Platformu’na, ailelerin çocuklarını Kürtçe (Kurmanci û Kirmancki/Zazaki) seçmeli derse yazdırmaları için güçlü bir destek sunmaları çağrısında bulundu.

PAK’ın 18 Ekim 2020 günü Ankara’da yapılan 2.Olağan Kongresinde belirlenen ve Kürt milletinin Acil Talepler’ini içeren program hakkında da bilgilendirmelerde bulunan PAK heyeti, ‘’Kürt ve Kürdistan sorunun çözümüne giden yolu açmak için, en geniş Kürt, Kürdistani potansiyeli bu acil talepler etrafında kenetlenmeye, ortak bir tutum geliştirmeye çağırıyoruz’’ dedi.

Görüşmede Diyarbakır Mahalli Dernekler Platformu’na destek ve dayanışmalarını dile getiren PAK heyeti, mahalli derneklerin varlık ve çalışmalarının öneminde dikkat çekti.

Diyarbakır Mahalli Dernekler Platformu’nun başkan ve yöneticileri tek tek bu ziyaret için PAK heyetine teşekkürlerini sunarak, Kürtçe seçmeli dil dersine çocuklarının yazılmasını tüm güçleriyle desteklediklerini dile getirdiler.

Diyarbakır Mahalli Dernekler Platformu’nun başkan ve yöneticileri, bir yandan mahalli sorunlarına sahip çıktıklarını, üyeleriyle yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirdiklerini; bir yandan da tüm sorunların diyalog yoluyla, barışçıl şekillerde çözümü için atılan her adımı desteklediklerini belirttiler.

PAK heyeti ve Diyarbakır Mahalli Dernekler Platformu arasında gerçekleşen görüşme dostane bir atmosferde, verimli ve sıcak duygular içinde gerçekleşti. Her iki taraf da bu tür görüşme ve bilgi alışverişlerinin devamının önemine dikkat çekti.

09.01.2022

PAK Basın ve İletişim Bürosu

1-106.jpg2-120.jpg3-104.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.