Özerk Yönetim Rûdaw’ın Rojava’daki çalışmalarını yasakladı

Özerk Yönetim Rûdaw’ın Rojava’daki çalışmalarını yasakladı

.

A+A-

 Rojava Özerk Yönetimi, kontrolü altındaki bölgelerde Rûdaw Medya Grubu’nun tüm faaliyetlerini yasakladığını açıkladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Medya Ofisi’nden yapılan 5 Şubat 2022 tarihli açıklamada, Rûdaw Medya Grubu’nun uzun süredir bültenlerinde “çelişkileri canlı tutmaya ve Özerk Yönetim’e bağlı kurumları karalamaya çalıştığı ve bunun da bölgedeki toplumsal yapıya zarar verdiği” iddia edildi.

Açıklamada, bu gerekçe ile “basın yasası uyarınca” 05.10.2021 ve 22.10.2021 tarihlerinde Rûdaw Medya Grubu’na iki defa ihtar verildiği ancak buna rağmen Rûdaw’ın sözü edilen şekilde yayın politikasını değiştirmediği öne sürülerek, şu sözlere yer verildi:

“Bu nedenle; Rûdaw Medya Grubu ve çalışanlarına Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bölgelerinde verilen tüm çalışma ve gazetecilik izinleri iptal edilmiştir. Bu karar çıkarıldığı andan itibaren uygulanacaktır” denildi.   

Karar Rûdaw ekibine saldırının ardından geldi

Özerk Yönetimi’n bu kararı son olarak 2 Şubat tarihinde Rûdaw Medya Grubu ekibinin, Kamışlo'da haber takibi yaptıkları sırada bir grup tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmesinin ardından geldi.

Rûdaw Muhabir Viviyan Fettah, kameraman İsa Hasan Xelef ve sürücü Ebdullah Mejdel, 2 Şubat 2022 tarihinde Demokratik Suriye Güçlerinin (SDG) Haseke’de IŞİD’le yaşanan çatışmada hayatlarını kaybeden 12 savaşçının toprağa verildiği Kamışlo Şehitliği'nde kim oldukları tespit edilemeyen bir grubun saldırısına uğramıştı.

Olay yerinde Kamışlo Asayişi’nden 6 kadın görevli, muhabir Viviyan Fettah'ı göz altına alarak hakaret etmiş ardından da Kamışlo Güvenlik Merkezi'ne götürmüştü.

Aynı zamanda, askeri üniforma giyen 5 kişilik bir grup da, kameraman Isa Hasan Xelef ve sürücü Ebdullah Mejdel’i, Rûdaw’ın otomobiline bindirerek Kamışlo'nun dışına çıkarmış, burada darp ve işkencenin ardından tehdit ederek serbest bırakmıştı.

Yine gözaltına alınan Rûdaw ekibinin belge ve ekipmanlarına el konulmuştu.

Bundan önce de Rûdaw Medya Grubu’nun Kamışlo’daki ofisi defalarca PYD’ye bağlı Devrimci Gençlik adlı grubun üyelerinin saldırısına uğradı.

20 Ocak 2022’de Rûdaw ekibinin Haseke’de yaşanan IŞİD saldırısı ve ardından meydana gelen gelişmeleri takip etmesi engellenmiş, ekip şehirden çıkarılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.