Özçelik: 2019 yerel şeçimlerine bağımsız adaylarla katılalım

Özçelik: 2019 yerel şeçimlerine bağımsız adaylarla katılalım

PAK Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik, 2019 yerel seçimlere dair Kürdistan24 internet sitesine verdiği demeçte Kürdistani partilerle yapılabilecek en geniş ittifakla, bağımsız adaylarla seçimlere gitmeyi düşündüklerini dile getirdi.

A+A-

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Sayın Mustafa Özçelik'in 2019 yerel seçimlerine dair K24 İnternet Sitesi'ne vermiş olduğu açıklamanın tam metni:

2019 Yerel Seçimleri’ne Bağımsız Adaylarla Katılalım Diyoruz

PAK ve Kürdistani Seçim ittifakı olarak 24 haziran seçimlerinde HDP dahil en geniş kesimlerin asgari siyasi talepler temelinde ittifakını sağlamak için büyük çaba sarf ettik. HDP ile 6 maddelik bir deklarasyonda anlaşmamıza rağmen, HDP son anda  mutabakata vardığımız bu 6 madeyi kendi seçim deklarasyonuna koymadı ve ittifakı sabote etti.

HDP bugüne kadar da ne bizlere, ne halkımıza 24 haziran seçimlerine dair ittifak girişimimizi neden sabote ettiğine dair hiçbir açıklama yapma ihtiyacı duymamıştır.HÜDAPAR da 24 haziran seçimleri öncesi kendilerine sunduğumuz yazılı ittifak önerisine bugüne kadar herhangi bir   yazılı yanıt vermemiştir.

Mevcut durumda, Kürdistani partiler içinde seçimlere katılma hakkını kazanmış bir parti yok. AKP, CHP, İyi Parti, MHP vb. partilerle ittifak zaten bizlerin kendi ulusal-demokratik kimliğimizin inkarı anlamına gelecektir. HDP ve HÜDAPAR’ın 24 haziran seçimlerindeki tutumlarını da dikkate alarak,  Kürdistan’da çok sesli, çok renkli siyasetin yaşam bulması açısından da, karşıtlık ve düşmanlık esaslı bir propagandaya yönelmeden, halkımıza farklı ve doğru bir seçenek sunalım diyoruz. Bu nedenle de, PAK olarak , 2019 yerel seçimlerine bağımsız adaylarla katılmanın daha doğru olacağını düşünüyoruz. Kürdistani partiler, en geniş STK’lar ve işadamı, aşiret sahibi, sendikacı, din adamı, aydın, siyasetçi toplumda karşılığı olan  en geniş şahsiyet ve kesimlerden  oluşan Yurtsever-Demokrat Bağımsız Adaylar Platformunu oluşturarak, yerel seçimlere katılalım diyoruz. Bu anlayış temelinde,  Kürdistani partiler ile görüşmelerimiz sürüyor. 24 Haziran seçimleri sürecinde ortak tutum aldığımız Kürdistani partilerin en geniş ittifakına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle de öncelikle 5 Kürdistani partiyle ortak bir tutum geliştirmeye çalışıyoruz. 10.10.2018

Mustafa Özçelik
PAK Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.