Oyuncularımız Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı

Oyuncularımız Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradı

Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı Kayseri’deki maçta ırkçı saldırıya uğradı m

A+A-

Kadın futbol takımında Kürtçe pas isteme gerginliği
Türkiye statlarında futboldan çok ırkçı sözler ve davranışlar konuşuluyor. En son Konya’da oynanan 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri maçında Türkiye ile karşı karşıya gelen Fransa’nın milli marşının ıslıklanması tepkilere neden olmuştu. Şimdi de Kayseri’de kadın takımları arasında oynana maçta Kürtçe pas isteme gerginliği çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig Play-Off maçında Kayseri Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı ile Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı karşı karşıya geldi. Batmanlı yöneticiler 1-0 mağlup ayrıldıkları maçtan sonra saldırıya uğradıklarını söyledi.

Batman Kadın futbol takımının Teknik Direktörü Mehmet Kalkan, yaşanan olayı anlatırken, maç sırasında kendi futbolcularının birbirlerinden Kürtçe konuşup pas istediklerini söyledi. Ancak Kalkan, rakip oyuncuların hakeme giderek kendilerine Kürtçe küfür edildiğini söylemesi üzerine maçta gerginlik çıktığını belirtti.

Kalkan olayı şöyle anlattı:

“Rakip oyuncular hakeme kendilerine Kürtçe küfür edildiğini söylemiş. Hakemde sanırım Kürtçe bildiği için bunun küfür olmadığını, dilin evrensel olduğunu söyleyince karşılaşma devam etti ve 1-0 yenildik. Maçtan sonra rakip yöneticiler bize saldırdı ve masörümüz yaralandı. Saldırıyı kınıyoruz. Biz kendilerini burada 2-0 yendiğimiz için bize karşı sanırım bilenmişlerdi.”

Habere göre, maçın orta hakeminin, Kayserili kadın futbolcuların şikâyeti üzerine, “Hayır bunun küfür veya hakaret ile alakası yok. Dil evrenseldir, herkes istediği dilde konuşmakta özgürdür ve kimse dili yasaklayamaz” dediği belirtiliyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.