Ölü bulunan PDKİ eski Peşmergesi hakkında Erbil polisinden açıklama

Ölü bulunan PDKİ eski Peşmergesi hakkında Erbil polisinden açıklama

.

A+A-

 Rojhılatlı PDKİ eski Peşmergesi Ahmed Bêxem, Erbil'de ölü bulundu. Cesedi bir binada bulunan Bêxem’in vücudunda iddiaya göre işkence izlerine rastlandı. Bêxem’e ait olduğu belirtilen ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan fotoğraflarda işkence izleri görülüyor.

Erbil Polis Sözcüsü Hogir Aziz, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Urmiye’ye bağlı Serdeşt kentinden olan Ahmed Bêxem'in cesedi geçen cuma günü bulundu ve Erbil yakınlarındaki Keladıze’de defnedildi.

Erbil polisi Ahmed Bêxem'in cesedinin bulunduğu haberini ailesine duyurdu. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı ve soruşturma sonucunun yaklaşık 20 gün içinde aileye açıklanacağı bildirildi.

Olayla ilgili Rûdaw'a bilgi veren Erbil Polis Sözcüsü Hogir Eziz, olayla ilgili henüz net bilgileri bulunmadığını ancak soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Ahmed Bêxem kmdir?

Ahmed Bêxem, 1990'larda birkaç yıl Kürdistan Demokratik Partisi-İran (PDKİ) bünyesinde peşmerge olarak yer aldı ve ardından Rojhılat’a geri döndü. Birkaç yıl sonra İran güvenlik güçleri tarafından tutuklandı. 2012 yılında Kürdistan Bölgesi’ne dönen Bêxem, yeniden PDKİ’ye katılmak istedi ancak daha önceki ayrılığı gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. Ahmed Bêxem, daha sonra Erbil’e yerleşti.

IŞİD’in 2014’te  Kobani’ye yönelik başlattığı saldırının ardından Rojava’ya giden Ahmed Bêxem, YPG (Halk Savunma Birlikleri) içinde IŞİD’e karşı savaştı. Ahmed Bêxem, Kobani'de savaş sona erdikten sonra Kürdistan Bölgesi’ne geri döndü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.