ÖHD’den ‘Kürtçe seçmeli ders’ çağrısı

ÖHD’den ‘Kürtçe seçmeli ders’ çağrısı

.

A+A-

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), tüm öğrenci ve ailelere, Kürtçe dersini seçmeli ders olarak tercih etmeye çağrısında bulundu.

Türkiye’de ortaokullarda seçmeli dersler kapsamındaki Kürtçe derslerin tercih edilmesine yönelik seferberlik sürerken, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) de bir çağrıda bulundu.

ÖHD, resmi Twitter hesabından yaptığı çağrıda, “Anadilde eğitimin seçmeli değil zorunlu olacağı güne inanç ile tüm öğrencileri ve aileleri Kürtçe dersini seçmeli ders olarak seçmeye çağırıyoruz. Dilimiz onurumuz ve yaşamımızdır. Yaşamına sahip çık” dedi.

Seçmeli dersler için son tarih 21 Ocak

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta okullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersleri tercih süreci 3 Ocak 2022'de başladı. Öğrencilerin tercih ettikleri dersleri 21 Ocak 2022'ye kadar okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor.

Bazı okullar, online olarak yapılan başvuruları da kabul ediyor.

Yaşayan Diller ve Lehçeler (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) dersi kapsamında, Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçeleri de seçmeli dersler arasında yer alıyor.

Seçmeli derslerin açılabilmesi için en az 10 öğrencinin başvurması gerekiyor. 10 öğrencinin başvurması halinde sınıf açılmak zorunda ve ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.