Nurullah Timur: Irkçı saldırıya uğrayan ailenin can güvenliği hâlâ tehlikede!

Nurullah Timur: Irkçı saldırıya uğrayan ailenin can güvenliği hâlâ tehlikede!

.

A+A-

PSK ve PAK heyeti 01.08.2021 günü Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy köyünde Dedeoğulları ailesine başsağlığı dilediler.

PAK ve PSK heyetlerinin Konya’da katliama uğrayan ve 7 aile ferdini yitiren aileye yaptıkları taziye ziyaretinden sonra PAK Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Timur’dan gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi alıp, görüşlerini sorduk.

Rûpela Nû; PAK ve PSK heyetleri olarak Konya’da 7 aile ferdini ırkçı saldırıda kaybeden Dedeoğulları ailesine taziye ziyaretinde bulundunuz. Ziyaret sürecini ve oradaki atmosferini bizimle paylaşır mısınız?

Nurullah Timur;  PAK ve PSK heyetleri olarak 1 haziran Pazar günü Sabah 06.00’da İzmir den Konya ya hareket ettik. Konya’da bize PSK’li arkadaşlar ile HAKPAR İl Başkanı eşlik ettiler. Birlikte Meram merkez ilçedeki  taziye çadırına gittik. Havanın sıcak olması nedeni ile çok büyük çadırlar kurulmuş idi Çadırın içinde bolca masa sandalye vardı. Çok kalabalıktı. Sürekli olarak insanlar ve heyetler gelip gidiyorlardı. Yaşamını yitirenlerin dedeleri, amcaları ve kuzenleri gelenleri karşılıyorlardı. Biz orada iken CHP ‘nin eski Milletvekili kendiside Konya Kürtlerinden olan Atilla Kart oradaydı. Daha sonra AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu geldi. Saadet Partisi heyeti geldi. TTB, BARO, İHD, EĞİTİM SEN de biz orada iken taziye ziyaretine geldiler. HDP’liler orada idi. Çok sayıda basın mensubu vardı.

Rûpela Nû: Olayın nasıl geliştiğine ilişkin bilgi sahibi olabildiniz mi? Saldırı hakkında size yansıyan bilgiler nelerdi?

Nurullah Timur: Katledilen aile oradaki tek Kürt aile imiş. Zaman-zaman taciz edildikleri için onlara yakın bir bölgede oturan yakınları onları kendi yanlarına getirmek için ikna etmeye çalışmışlar ama başarılı olamamışlar. Arife günü de bir gurup aynı ailenin evine gelerek aynı insanları demir sopalarla dövmüşler. Kuzeni ben gördüğümde ellerinin üstü mosmor olmuştu dedi. Daha sonra da bilinen saldırı gerçekleşmiş. Saldırı da anne, baba ve 3 ü kız 2 si erkek 5 kardeşin hepsi katledilmiş.

Rûpela Nû: Bu katliam ve tacizler neden gerçekleşmiş sizce?; Her defasında evin içine kadar gelen saldırganlar evinizi terk edin şeklinde tehdit ediyorlarmış. Siz Kürtsünüz, sizi burada barındırmayacağız şeklinde tehdit ediyorlarmış. Ama son 7 kişinin katili olan daha önce saldıranlar arsında yokmuş. Ama onların akrabası imiş. Aldığım bilgiye göre saldırıyı yapan aile MHP’li imiş hatta bu aileden bir kişide MHP Konya milletvekili imiş. Eve korkudan aile kamera sistemi kurmuş. Bunlar polisin savcının elinde imiş. Konuştuğumuz aile mensupları bugüne kadar HDP’den hiçbir yardım almadıklarını da belirtiler. Daha sonra mezarlığa gittiğimizde mezarları sulayan ve katledilen ailenin yakını 2 gençle karşılaştık. Onlarda aynı şeyleri teyit ettiler ve saldırıların iki ailenin husumeti olmadığını, ırkçı bir saldırı olduğunu diğer aile bireyleri gibi onlarda anlattılar. Bundan sonrada can güvenliklerinin tehlikede olduklarını belirtiler. Bundan da anlaşılıyor ki Irkçı saldırıya uğrayan ailenin can güvenliği hâlâ tehlikede!.

Rûpela Nû/Diyarbakır

Tıklayınız:PSK ve PAK Heyeti Konya’da Dedeoğulları Ailesi'ne Başsağlığı Dilediler

Tıklayınız:Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aile katledildi: 7 kişi hayatını kaybetti

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.