Neçirvan Barzani’den üç partiye ziyaret

Neçirvan Barzani’den üç partiye ziyaret

.

A+A-

Kürdistan İşçi ve Emekçiler Partisi, Kürdistan Komünist Partisi ve Kürdistan Emekçiler Partisi liderleri ile bir araya gelen Başkan Neçirvan Barzani, Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan Bölgesi anayasası ve siyasi birlik konularını görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, siyasi partilerle görüşme programı kapsamında bugün başkent Erbil’de sırasıyla Kürdistan İşçi ve Emekçiler Partisi Genel Başkanı Bapir Kamala, Kürdistan Komünist Partisi Merkez Komite Sekreteri Kawa Abdullah ve Kürdistan Emekçiler Partisi Eş Başkanı Belên Abdullah ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Yardımcısı Mustafa Seyid Kadir’in de hazır bulunduğu görüşmelerde, Kürdistan Bölgesi’ndeki iç durum, Erbil-Bağdat ilişkileri, Kürdistan anayasası ve siyasi taraflar arasındaki birlik meseleleri ele alındı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, parti liderleri Neçirvan Barzani’nin tarafları yakınlaştırma ve uzlaştırma konusundaki rolünden övgü ile söz ederek desteklerini bildirdi.

Liderler, Kürdistan Bölgesi’ndeki hak ve kazanımların korunması ve zorlukların aşılmasının yegane yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğine vurgu yaptı.

Başkan Neçirvan Barzani program kapsamında daha önce Erbil’de Kürdistan İslami Topluluk (Komel) Partisi lideri Ali Bapir, Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) Genel Sekreteri Selahaddin Bahaeddin ile görüştükten sonra Süleymaniye’ye geçmiş, burada da Değişim Hareketi (Goran) Genel Sekreteri Ömer Seyid Ali ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Başkanları Bavil Talabani ve Lahur Şeyh Cengi ile de görüşmütü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.