Neçirvan Barzani ve Kazımi, müzakereler ve Şengal'i görüştü

Neçirvan Barzani ve Kazımi, müzakereler ve Şengal'i görüştü

.

A+A-

 Başkent Bağdat'ı ziyaret eden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Bağdat ve Erbil ilişkileri, terörle mücadele, Şengal Anlaşması ve koronavirüs salgını gibi konuları değerlendirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, geçtiğimiz günlerde Fransa’yı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelmişti. Bugün ise beraberindeki heyet ile Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti.

Neçirvan Barzani Bağdat’taki temasları kapsamında ilk olarak Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile bir araya geldi. Taraflar görüşmede güncel konulara temas etti.

Terörle mücadele ve Şengal Anlaşması masaya yatırıldı

Açıklama yayımlayan Irak Başbakanlık Medya Ofisi görüşmeye ilişkin, iki liderin görüşme sırasında Erbil ile Bağdat ilişkileri, taraflar arasındaki bir dizi konuda anayasa çerçevesinde işbirliğinin yanı sıra terörle mücadele ve Şengal Anlaşması konusunu ele aldığını bildirdi.

Taraflar görüşmede, Koronavirüs salgını ve son dönemde vakalarda yaşanan artışa da dikkat çekilirken, salgına karşı aşı sağlama çabaları da ele alındı.

Bağdat ile Erbil arasındaki güvenlik işbirliğine dikkat çeken Kazımi, tartışmalı bölgelerdeki güvenlik boşluğunun istismar edilmesini önleyecek şekilde güçlendirilmesi gereğini belirtti.

"Neçirvan Barzani, tüm Iraklılara doğru mesajlar verdi"

Irak Başbakanı görüşmedeki açıklamalarında, Neçirvan Barzani’nin Bağdat ziyaretlerinin tüm Iraklılara doğru mesajlar verdiğini, karşılıklı güven inşasına katkı sağladığını, iyi niyet göstergesi olduğunu kaydetti.

Ayrıca görüşmede Neçirvan Barzani ise sıcak karşılama nedeniyle Kazımi’ye teşekkür ederek, iç meseleleri ele alırken akıllıca yaklaşılması gerektiğine vurgu yaptı.

Irak hükümetin bu yönlü çabalarına desteğini dile getiren Neçirvan Barzani, Bağdat ile Erbil arasındaki iyi ilişkilerin Irak için daha fazla istikrar ve ilerlemenin yolunu açtığını kaydetti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.