Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi asla sorunların bir parçası olmayacak

Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi asla sorunların bir parçası olmayacak

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, "Irak'ın özel bir durumu var ve Kürdistan Bölgesi asla sorunların bir parçası olmayacak” dedi.

Neçirvan Barzani bugün Erbil'de Irak eski Başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el Maliki başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Görüşmede, "Irak'taki son siyasi gelişmeler ile 10 Ekim’de yapılan erken genel seçimler sonrasında oluşan siyasi tablo ile tarafların seçim sonuçlarına ilişkin kaygıları, yasal süreç ve seçim sonuçlarına itirazlar" ele alındı.

Açıklamaya göre, Neçirvan Barzani ve Nuri El Maliki, seçim sonuçları, ülkedeki durum ve engeller konusunda görüş ayrılıklarına ve yorumlara rağmen, bunun ortak bir sorumluluk olduğu ve Irak güçlerinin ve taraflarının sorunun çözümü için ortak bir anlayışa varması gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar.

Başkan Neçirvan Barzani’nin toplantıda, "Irak'ın özel bir durumu olduğunu ve Kürdistan Bölgesi'nin hiçbir zaman sorunların parçası olmadığını” vurguladığı ancak sorunların çözümünde ve Iraklı taraflar arasında gerçek bir ortaklığın sağlanmasında yardımcı olabileceklerini vurguladığı belirtildi.

Toplantıda ayrıca Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlar, heyetin çalışma programının da ele alındığı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.