Neçirvan Barzani: Dr. Firset Sofi örnek bir vatanseverdi

Neçirvan Barzani: Dr. Firset Sofi örnek bir vatanseverdi

.

A+A-

Yeni tip koronavirüs(Koid-19) nedeniyle hayatını kaybeden Erbil Valisi Firset Sofi için Erbil Uluslararası Havalimanı’nda düzenlenen cenaze törenine katılan Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani, Dr. Firset Sofi için “Kısa yaşadı ama Kürt vatanseverliğinin sembolü oldu” ifadesini kullandı.

Cenaze törenine Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani, İçişleri Bakanı Rêber Ehmed, Kürdistan Parlamentosu Başkanlık Divanı, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin temsilcisi, Erbil konsoloslukları, PDK yetkilileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

“Az yaşadı ama dolu dolu yaşadı”

Neçirvan Barzani törende yaptığı konuşmada, "Doktor Firset  az yaşadı, ama dolu dolu çalıştı ve üretti. Yaşamı boyunva başarılı işleri sayesinde bize ardında güzel anılar bıraktı” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Neçirvan Barzani Başkan Mesud Barzani’nin Firset Sofi hakkında kullandığı açıklamaları hatırlatarak, “Başkan Barzani, mesajında ‘bir  oğlumu kaybettim’ demişti. Erbil’de bir konsolosluk onu ‘Kürdistan ve Erbil’in yıldızı’ olarak tanımlamıştı” ifadesini kullandı.

Neçirvan Barzani konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Doktor Firset her nekadar Erbil için çalışsa da o kadar da tüm çevre köyler ve halkının da sorunlarına çömeye çalıştı. Her zaman bana ‘Az gelirimiz olduğu için insanlara yeterli şekilde hizmet veremiyoruz’ diye kaygılarını dile getirirdi”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.