Neçirvan Barzani ‘den Münih'te yoğun görüşmeler

Neçirvan Barzani ‘den Münih'te yoğun görüşmeler

.

A+A-

Başkan Neçirvan Barzani konferans oturumlarına katılmadan önce çok sayıda devletin dışişleri bakanları ile bir araya geldi.

Dünyanın önemli platformlarından olan Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2022) bugün başlıyor. Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de konferansa katılmak üzere Münih’te bulunuyor.

Başkan Barzani'nin ilk toplantısı Vatikan'ın Dışişleri Bakanı Paul Richard Gallagher ile oldu.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Irak'taki son siyasi gelişmeler, siyasi süreç ve ikili ilişkiler ele alındı.

Neçirvan Barzani görüşmede, "Kürdistan Bölgesi, her zaman olduğu gibi, başta Hıristiyanlar ve Ezidiler olmak üzere Irak’taki bütün bileşenleri desteklemeye ve bileşenlerin kültürel bütünlüğünü korumaya devam edecek" dedi.

IŞİD ile mücadele ele alındı

Başkan Neçirvan Barzani, Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile de görüştü.

Görüşmede Irak’taki hükümet oluşturma süreci, IŞİD ile mücadele karşı savaş, Kürdistan'ın bölge ülkeleriyle ilişkileri ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani, Birleşik Arap Emirlikleri Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan Bin Ahmed Al Cabir ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkiler ve olası yatımlar üzerinde duruldu.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de konferansa katılıyor.

Bu görüşmeler bağlamında yapılan değerlendirmelere göre Kürdistan Bölgesi'nin dünya ve uluslararası konferanslara katılımının Kürdistan'da istikrarının devamı ve dış ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.