Neçirvan Barzani ABD heyeti ile Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformları görüştü

Neçirvan Barzani ABD heyeti ile Peşmerge Bakanlığı’ndaki reformları görüştü

.

A+A-

Başkan Neçirvan Barzani, ABD'nin Irak'taki Güvenlik Yardım Ofisi Başkanı General Kiss Philips başkanlığındaki askeri ve diplomatik heyeti kabul etti.

Peşmerge Bakanlığı bünyesinde sürdürülen reform çalışmaları,  Peşmerge ve Irak Ordusu ile koalisyon güçleri arasındaki yardım ve koordinasyon, Erbil’de koalisyon güçlerine yönelik saldırıların ele alındığı görüşmede ayrıca Irak'taki son güvenlik ve askeri gelişmeler, Irak ve Suriye'de IŞİD’le mücadele, Musul ve Şengal’deki durum da masaya yatırıldı. 

Başkan Neçirvan Barzani, IŞİD’in yenilgiye uğratılmasının Irak ve bölgenin istikrarı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Barzani Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde verdikleri destek ve işbirliği için ABD ve koalisyona teşekkür ederek, Peşmerge Bakanlığı'nda yürütülen reform çalışmalarının önemine dikkat çekti, ABD ve dost ülkelerin katılımının önemine değindi.

General Philips de Irak-ABD diyaloğu bağlamında ABD kuvvetlerindeki rol değişikliğine değindi.

IŞİD'in nihai yenilgisi için taraflar arasındaki yardım ve koordinasyonun sürmesi gerektiğini ifade eden ABD’li general, Peşmerge Bakanlığı’ndaki reform sürecini izlediklerini ve destek sağladıklarını söyledi.

Görüşmede ayrıca bölgedeki gelişmeler, tehlike ve fırsatlar, Afganistan’daki durum ve sonuçları da ele alındı.

Görüşmede ABD'nin Erbil Başkonsolosu Robert Palladino da hazır bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.