NATO’ya göre Rusya'nın Ukrayna'daki kaybı 40 binin üzerinde

NATO’ya göre Rusya'nın Ukrayna'daki kaybı 40 binin üzerinde

.

A+A-

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta 190 bin kadar askeri olduğu tahmin ediliyordu.

NATO, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının ilk ayında 40 bin kadar Rus askerinin öldürüldüğünü, yaralandığını, esir alındığını veya kaybolduğunu bildirdi.

İsmi açıklanmayan ABD’li bir NATO yetkilisi, NBC ve AP dahil olmak üzere medya kuruluşlarına verdiği demeçte, NATO'nun en son istihbarat değerlendirmesine göre, çatışmalarda 7 bin ila 15 Rus askerinin öldüğünü söyledi.

Yetkili, NATO’nun veriyi, Ukrayna makamları tarafından sağlanan bilgilere ve Rusya'dan elde edilen istihbarat bilgilerine dayanarak hesapladığını aktardı.

NATO’nun bu tahmini, ABD istihbaratının yayınladığı ve ölen Rusya askeri sayısını yaklaşık 7 bin olarak belirleyen tahminle de uyumlu.

Demeci veren NATO yetkilisi Ukrayna’nın kayıpları hakkında bilgi vermezken, açıklanan istatistikler için de “Tahminlere güvenimiz düşük çünkü yerde değiliz ve göremiyoruz” diye konuştu.

Aynı yetkili, Rus kuvvetlerinin birçok lojistik sorunla karşı karşıya olduğunu ve düşük moralden muzdarip olduğunu söyledi. 

Hafta başında Kremlin yanlısı tabloid Komsomolskaya Pravda gazetesi çatışmalarda yaklaşık 10 bin Rus askerinin öldürüldüğünü yazmıştı. Gazete Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı haberde 9 bin 861 Rus askerinin öldüğünü ve 16 bin 153 askerin de yaralandığını belirtmişti. Ancak haber daha sonra yayından kaldırılmıştı.

Rusya işgaline yaklaşık 190 bin askerle başlamış ancak o zamandan beri Çeçenistan, Suriye ve diğer yerlerden ek birlikler getirmişti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.