NATO’dan üyelere çağrı: Silah üretin

NATO’dan üyelere çağrı: Silah üretin

.

A+A-

Genel Sekreter Stoltenberg, Avrupa ülkelerinden silah üretimini artırmalarını istedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Şubat’ta gerçekleştirilecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı ve Ukrayna’daki savaşın ikinci yıldönümü öncesinde Alman Welt am Sonntag gazetesine röportaj verdi.

Stoltenberg, Rusya ile uzun bir dönem karşı karşıya kalacaklarını belirterek Avrupa ülkelerine silah üretimini artırma çağrısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus ekonomisini uzun bir savaşa hazırladığını belirten Stoltenberg, “Rusya tüm ekonomisini savaşa yönlendirdiği için bizim de güvenliğimiz için daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Güvenliğimize yatırım yaptığımız ve birlik içinde kaldığımız sürece her türlü saldırıyı caydırmaya devam edeceğiz. NATO, Rusya ile savaş istemiyor. Ancak kendimizi onlarca yıl sürebilecek bir çatışmaya hazırlamamız gerekiyor” dedi.

Stoltenberg, “Eğer Putin Ukrayna’da kazanırsa Rus saldırganlığının diğer ülkelere yayılmayacağının garantisi yok. Şu anda en iyi savunma, Ukrayna’yı desteklemek ve NATO’nun askeri yeteneklerine yatırım yapmaktır. Caydırıcılık, ancak inandırıcı olduğunda işe yarar” ifadelerini kullandı.

Jens Stoltenberg aynı zamanda şu anda Rusya’nın hiçbir NATO ülkesine doğrudan askeri tehdidi olmadığını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.