NATO’dan Afgan ve Taliban’a: Cesaret verici bir adım!

NATO’dan Afgan ve Taliban’a: Cesaret verici bir adım!

.

A+A-

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ikinci ve son gününün bitiminde basın toplantısı gerçekleştiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan ve Taliban arasındaki anlaşmaya değindi. 

Stoltenberg açıklamasında, varılan anlaşmadan dolayı memnun olduklarını belirterek, "Bu, Afganistan'daki savaşta kalıcı siyasi barışa ulaşmak için atılmış bir adım. Tüm NATO müttefikleri barış sürecini destekliyor. Şimdi hem siyasi yol haritası oluşturulması hem de kapsamlı ateşkes için daha fazla ve hızlı ilerleme görmek istiyoruz” ifadesini kullandı. 

Tarafların vardığı uzlaşıya dikkat çeken Stoltenberg, Afgan halkının barış istediğini dile getirerek, "Hala kat edilecek çok yol var. Birçok engel aşılmalı ama bu önemli ve cesaret verici bir ilk adım” açıklamasında yer verdi. 

Afganistan’da kalma konusu Şubat’ta görüşülecek 

Diğer taraftan açıklamasında NATO'nun Afganistan'da kalıp kalmamaya şubat ayında yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısında karar vereceğini belirten Stoltenberg şunları belirtti: 

"Dünyanın nasıl bir yer olacağını, Afganistan'daki durumu, Doha'daki barış görüşmeleri ne kadar ilerleyeceğini şimdiden söylemek mümkün değil. Olayların nasıl gelişeceğini izleyeceğiz.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.