Moskova, Rus diplomatların Batılı ülkeler tarafından sınır dışı edilmesine misliyle karşılık verecek

Moskova, Rus diplomatların Batılı ülkeler tarafından sınır dışı edilmesine misliyle karşılık verecek

.

A+A-

Rusya eski Devlet Başkanı ve Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitry Medvedev, bazı Batılı ülkelerden Rus diplomatların sınır dışı edilmesine aynı oranda karşılık verileceğini bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, ülkede görev yapan ve eylemleri Fransa’nın güvenlik çıkarlarına aykırı olan 35 Rus diplomat için sınır dışı etme kararı alındığı bildirildi.

Almanya hükümeti de, Ukrayna’nın Buça şehrinde sivillerin öldürülmesinin ardından Rusya’ya yanıt olarak çok sayıda Rus diplomatını ‘istenmeyen kişi’ ilan etti.

Belçika hükümeti, geçtiğimiz hafta ülkede görevli 21 Rus diplomatı casusluk yaptıkları gerekçesiyle sınır dışı etme kararı aldı.

Hollanda, geçtiğimiz hafta casusluk yaptıkları gerekçesiyle 17 Rus diplomatı sınır dışı etti.

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ise, Rusya’nın Vilnius Büyükelçisi’nden dün ülkeyi terk etmesinin istendiğini açıkladı.

Medvedev, Telegram kanalında yaptığı bir paylaşımda bu kararlara şu yanıtı verdi;

 “Bunlara verilecek yanıtı herkes biliyor: İkili ilişkiler için aynı oranda ve yıkıcı olacak. Kimi cezalandırdılar? Her şeyden önce kendilerini. Bu devam ederse, 26 Şubat’ta yazdığım gibi, Batılı büyükelçiliklere kapıyı kapatmak uygun olacaktır.”

Batılı ülkeler ve Birleşmiş Milletler (BM), Rus kuvvetlerinin çekilmesinin ardından yollarda veya toplu mezarlarda yüzlerce cesedin bulunduğu Buça’daki korkunç görüntüleri kınadı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Buça sokaklarında cansız bedenleri bulunan sivillerin görüntülerinden dehşete düştüğünü belirterek bağımsız ve etkili soruşturma çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.