Migros Depo'ya polis girdi, işçiler gözaltına altına alındı

Migros Depo'ya polis girdi, işçiler gözaltına altına alındı

.

A+A-

İstanbul Esenyurt'ta Migros Depo işçilerinin bekleyişleri sürerken polis gözaltı araçlarıyla depoya girdi. Polisin gözaltına aldığı 150 civarında işçi ve 3 sendika yöneticisi gece saatlerinde serbest bırakıldı.

İş bırakma eylemine yeniden başlayan Migros Depo işçilerinin dün akşam İstanbul Esenyurt'ta bulunan depo içerisindeki bekleyişleri sürerken polis gözaltı araçlarıyla depoya girdi. 

 

Polis tarafından ablukaya alınan işçilerin bir kısmı depodan çıkarılırken, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Genel Başkanı, sendikanın iki yöneticisi ve 150’den fazla işçi gözaltına alındı. 

 

İşçilerin gözaltına alınması sosyal medya kullanıcılarının da tepkisini çekti “Hakları ver Migros depo” ve “Migros boykot” etiketleri Twitter’da Türkiye gündemine yerleşti.

Gözaltına alınan işçiler ve sendika yöneticileri götürüldükleri Kıraç Karakolundan, gecenin ilerleyen saatlerinde serbest bırakıldı. İşçiler daha sonra yaptıkları açıklamada "Yine geleceğiz, direnişi asla bırakmayacağız" dedi.

 

İşçilerin talepleri

3 Şubat itibariyle iş bırakan Migros Depo işçilerinin talepleri şunlar:

  • Saat ücretine net 4 TL zam
  • Prim ödemelerinin yasal güvenceye alınması
  • İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.