Mesud Barzani: Bağımsız Kurdistan'ın anahtarı artık elimizde

Mesud Barzani: Bağımsız Kurdistan'ın anahtarı artık elimizde

Avestakurd sitesinde Rudaw TV'den Dilbixwîn Dara imzasıyla yayınlanan bir haberde Mesud Barzani’nin “artık Kurdistan’ın bağımsızlığının anahtarının Kürtlerin elinde olduğu” sözlerine yer verildi.

A+A-

09 Aralık'ta Başkan Mesud Barzani’yi ziyaret ettiğini söyleyen Dilbixwin Dara, bu sohbet esnasında Başkan Barzani’nin Kurdistan Bağımsızlık referandumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu kaydetti. 

Başkan Barzanî'nin şu ifadelerine yer verildi.

Kurdistan bir realitedir, bizim vatanımızdır, bunu hiç kimse inkar edemez! Ama bir evinin olduğunu, bu evin kapısının kilidinin anahtarının senin ellerinde değil de başkalarının ellerinde olduğunu, evinin önüne giderek beklemek zorunda kaldığını, evine giremediğini düşün. 25 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Kurdistan Bağımsızlık Referandumu’nun ardından biz bu kilidin anahtarını elimize aldık. O anahtar elimizde bulunduğu sürece, biz bir gün Kurdistan Bağımsızlık kapısının kilidini açacağız.”

Başkan Barzani’nin her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olduklarını ve göze aldıklarını dile getirdiği belirtilen haberde, Barzani'nin, arkadan hançerlenebileceklerine ihtimal vermediklerini ve ihanetin kendilerine büyük acılar yaşattığı şeklindeki sözlerine yer verildi.

Bu büyük ihanete rağmen ayağa kalkmayı başardıklarını, toparlandıklarını ve bir araya geldiklerine dikkat çeken Başkan Barzani sözlerini şöyle sürdürdü:
 

“Kurdistan Bölgesi başkanlığı benim isteğim değildi. Ben kendimi daha önce de, bugün de Peşmerge olarak gördüm. Her zaman Peşmergelerin arasındaydım. Eğer Peşmerge’nin kahramanlığı olmasaydı onların niyeti Katalonya örneğinde olduğu gibi Kurdistan’ı işgal etmekti.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.