Mesrur Barzani’den çağrı: Provakatif çabaların etkisi altına girmeyin!

Mesrur Barzani’den çağrı: Provakatif çabaların etkisi altına girmeyin!

.

A+A-

Başbakan Mesrur Barzani, barışçıl ve medeni gösterilerin yasal hak olduğunu ancak provakatif çaba ve şiddet olaylarının halkın meşru talepleri ile uyuşmadığını söyledi.   

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, iki gündür Süleymaniye’de memur maaşlarının gecikmesi nedeniyle düzenlenen ve parti binalarının yakılması ile sonuçlanan gösterilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Hükumetin mevcut ekonomik krizi atlatmak için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarının sağlanması için Irak hükumeti ile diyaloğun sürdüğünü hatırlattı.

Bağdat’la anayasal çerçevede anlaşmak için her türlü toleransı gösterdiklerini ifade eden Barzani, böylesi bir durumda bazı tarafların halkın geçim derdini kendi şahsi çıkarları için kullanıp kargaşa ve provakasyon çıkarmayı amaçladığını söyledi.

Hükümet olarak halkın çektiği zorlukları hissettiklerini belirten Başbakan Barzani, yasalar çerçevesinde barışçıl ve medeni gösterileri meşru gördüklerini vurguladı.

Barzani, “Ancak provakasyon ve yıkım, halkın meşru talepleri ile bir değildir. Bu nedenle hükumetin ilgili kurumları göstericiler de dahil tüm halkın can güvenliğini korumalı, şiddete ve kamuya ait mekanlara zarar verilmesini önlemelidir” dedi.

Mevcut zorlukların hükumeti istemi dışında olduğunu vurgulayan Mesrur Barzani, “Bu nedenle değerli vatandaşlarımıza, amacı Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını bozmak olan provakatif çaba ve mesajlardan etkilenmemeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Barzani, bu zorlu sürecin aşılması için siyasi partilerin destek olması gerektiğini belirterek, istikrar ve Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsünün korunmasının herkesin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Dün Süleymeniye’nin Piremegrun ilçesinde gerçekleştirilen göterilerde eylemciler Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) ait binayı ateşe vermişti. Bugün de Seyid Sadık ilçesinde gerçekleşen protestolar sırasında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Değişim Hareketi (Goran) ve Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komel) ve Kürdistan Sosyalist Demokrati Partisi binalarına saldırı düzenlenmiş ve parti binaları yakılmıştı. Yine Çemçemal ilçesinde gerçekleşen protesto olayları esnasında göstericiler KDP binasını yakmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.