Mesrur Barzani: Kanla kurtarılan bu topraklara müdahaleyi asla kabul etmeyiz

Mesrur Barzani: Kanla kurtarılan bu topraklara müdahaleyi asla kabul etmeyiz

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarındaki varlığı nedeniyle vatandaşların köylerine geri dönemediğini vurgulayarak, “Bu topraklar kanla kurtarılmıştır. Bu ülke kanla kurtarılmıştır ve çok zorluklar çekmiştir. Bu nedenle kimse bu topraklara el uzatma gibi bir hakkı kendinde görmemelidir” dedi.

Zaho'nun Bağımsız İdare ilan edilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Başbakan Mesrur Barzani, Zaho’nun bağımsız bir idareye kavuşması için Başkan Mesud Barzani’nin söz verdiğini anımsatarak, “Sayın başkan size Zaho'nun Bağımsız İdare'ye kavuşturulacağı sözünü vermişti. Bizler bugün bu sözün yerine getirilmesi için buradayız. Zaho Bağımsız İdaresi hepinize hayırlı olsun. Umut ederim ki şehit aileleri, Peşmergeler ve halk için yeni bir başlangıç olur ve siz sevgili vatandaşlara daha fazla hizmet sunmak imkanı sağlanır” ifadelerini kullandı.

Zaho’nun turizm açısından zengin bir bölge olduğuna dikkat çeken Başbakan Mesrur Barzani, PKK’nin bölgedeki varlığı nedeniyle vatandaşların köylerine ve yurtlarına geri dönemediğini vurguladı.

Başbakan Mesrur Barzani şunları söyledi:

"Zaho bölgesi turizm açısından çok güzel bir bölge, ancak maalesef geçtiğimiz süreçte PKK’nin varlığı baş ağrısına neden oldu (sorun teşkil ediyor), bölge halkı ve vatandaşlar köylerine dönemiyorlar. Bütün taraflardan talebimiz şu; topraklarımızın egemenliğini muhafaza edin, halkımızın mücadelesine, ödediği bedellere, şehitlere ve döktükleri kana saygı duyun.

Bu topraklar kanla kurtarılmıştır. Bu ülke kanla kurtarılmıştır ve çok zorluklar çekmiştir. Bu nedenle kimse bu topraklara el uzatma gibi bir hakkı kendinde görmemelidir. Halkımıza zorluk çıkarmalarını asla kabul etmeyeceğiz. Bu baş ağrısına son vermeliler, vatandaşlarımız topraklarına ve evlerine geri dönmeliler. Böylece biz de hükümet olarak daha önce refaha kavuşamamış söz konusu bölge ve köylere daha iyi hizmetler götürebilelim. O bölgeler çok güzel ve ilgi çekiyor, sadece Zaho bölgesi ile Duhok için değil bütün Kürdistan halkı için öyle. Bölgede istikrar ve huzurun geri geleceğini umuyoruz. Halkın yurtlarına geri dönüp huzur içinde yaşaması için biz de hükümet olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.