Mecdel Dilî: ABD Suriye dosyasını Rusya’ya teslim ediyor

Mecdel Dilî: ABD Suriye dosyasını Rusya’ya teslim ediyor

.

A+A-

Rojava Kürdistanı Siyasetçilerinden Mecdel Dilî yaptığı açıklamada, ABD’nin Suriye dosyasını Rusya’ya teslim etme projesine razı olduğunu belirtti.

Suriye Kürdistanı Birlik Partisi (PYK – S) Siyasi Komite Üyesi Mecdel Dilî Basnews’e yaptığı açıklamada, Suriye’nin hiç bir bölgesinin veya kentinin güvenlik açısından huzurlu olmadığını, Rojava Kürdistanı’nın da Suriye bölgeleri ve kentleri gibi olduğunu söyledi.

Mecdel Dilî açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şu an en büyük tehlike Türkiye’nin Rojava Kürdistanı’nı bir bütün işgal etme girişimi mevcut. Bu nedenle Türkiye bu Emeline ulaşmak, Efrin, Serî Kanî ve Girê Spî gibi her tarafı işgal etmek için ABD ve Rusya’yı da ikna etmeye çalışıyor.

Türkiye’nin amaçlarına ulaşmak için Rusya’ya yanaşarak ABD’yi tehdit edebileceğine dikkat çeken Mecdel Dilî açıklamasının devamında, ABD’nin Türkiye’nin Rojava Kürdistanı’nı işgal etme konusunda razı olmadığı taktirde Türkiye’nin ABD karşısında Rusya kozunu kullanmaya çalışacağını ifade etti.

ABD’nin eskisi gibi Suriye ve Rojava Kürdistanı’na önem vermediğine vurgu yapan Mecdel Dilî açıklamasının sonunda, bu nedenlerden dolayı ABD’nin Rojava Kürdistanı ve Suriye dosyasını Rusya’ya teslim etme durumunun olacağını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.