Mazlum Abdi’den Hol Kampı çağrısı!

Mazlum Abdi’den Hol Kampı çağrısı!

.

A+A-


Demokratik Suriye Güçleri(HSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi, dün sabah Haseke’de bulunan Hol Kampı’na yönelik operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Mazlum Abdi yaptığı açıklamada, devletlerin gereken sorumluluğu yerine getirmesi ve yabancı uyruklu vatandaşların kamptan çıkarılması için yardım çağrısında bulundu.

Dün sabah saatlerinde DSG, YPG, İç Güvenlik Güçleri ve YPJ’nin katılımıyla yapılan ortak operasyonda 9 IŞİD üyesi tutuklanmıştı.

Operasyon bugünde devam ederken DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’den önemli bir çağrı geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Abdi, “Güçlerimiz IŞİD unsurlarını tutuklamak ve sivilleri korumak için Hol Kampı’nda bir İnsani ve Güvenlik Operasyonu başlattı. Kamptaki koşulları ve istikrarı sağlamak için yabancı ülkelere vatandaşlarını geri alma ve Hol'da daha fazla insani destek verme çağrımızı yeniliyoruz” ifadesini kullandı.

“Mazlum Abdi: Peşmerge konusu Duhok Anlaşması çerçevesinde çözülmeli”

Öte yandan Mazlum Abdi dün, Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasında bir süre devam eden ancak durma noktasına gelen ulusal birlik çalışmalarına ilişkin DSG’ye yakın medyaya yaptığı konuşmada, “Tarafların birbirini suçlayan açıklamaları olumsuz bir atmosfer yarattı. Özellikle sorun edilen Peşmergelerin askeri konumu daha önce de belirtildiği gibi Duhok Anlaşması çerçevesinde çözülebilir” ifadesini kullanmıştı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.