Mazlum Abdi: Efrin listemizin başındadır

Mazlum Abdi: Efrin listemizin başındadır

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, “Efrin öncelikli listemizin başındadır. Efrin’de neredeyse her gün işlenen ihlal ve savaş suçlarının durdurulması uluslararası toplumun görevidir” dedi.

A+A-

Haber Merkezi - Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Efrin kentinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türkiye destekli muhalif gruplar tarafından kontrol edilmesinin ikinci yıldönümü vesilesiyle Twitter hesabından açıklama yaptı.

Abdi, “Efrin öncelikli listemizin başındadır. Uluslararası toplumla yaptığımız çalışmalarda Efrin’ide yerli halkın dönüşü ve yabancıların kentten çıkarılması önceliğimizdir” dedi.

DSG Genel Komutanı ayrıca, “Efrin’de neredeyse her gün işlenen ihlal ve savaş suçlarının durdurulması uluslararası toplumun görevidir” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ile  Özgür Suriye Ordusu’na(ÖSO) bağlı gruplar 20 Ocak 2018 tarihinde Rojava’nın Efrin kentine ortak bir operasyon düzenlemiş YPG’nin bölgede çekilmesi ile birlikte 18 Mart’ta operasyon son bulmuştu.

ÖSO’nun kontrolüne geçen kentte yüzbinlerce kişi göç etmiş, Kürtlere ait ev ve işyerlerinin yağmalanması tepki çekmişti.

Efrin son iki yılda birçok defa OSÖ gruplarının işlediği insan hakları ihlalleri ile de gündeme gelmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.