'Mardin kayyımı belediyede tanıdıklarına iş veriyor' iddiası

'Mardin kayyımı belediyede tanıdıklarına iş veriyor' iddiası

.

A+A-

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kayyımı Mahmut Demirtaş'ın Adana, Maraş, İstanbul’dan getirdiği tanıdıkları yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü ve müftülükten sağladığı personellerle belediyeyi yönettiği iddia edildi.

Ahmet Kanbal'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, Haziran 2020'de göreve atanan yeni vali Mahmut Demirtaş, ilk iş olarak bürokrat değişikliğine gitti. Kısa sürede kendi ekibini kurmaya başlayan kayyım Demirtaş, dışardan tanıdıklarını göreve getirdi. Demirtaş’ın bir diğer önceliği ise emniyet ve müftülük çalışanlarına üst düzey göreler vermek oldu. 

Demirtaş, Adana’dan kendisiyle birlikte getirdiği Vali Yardımcısı Murat Süzen’i Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter yaptı. Demirtaş’tan sonra tek yetkili olan Süzen’in kısa sürede kentin “kilit ismi” olarak tanınmaya başlandı.

Demirtaş’ın bir diğer dikkati çeken görevlendirmesi ise Fen İşleri Daire Başkanı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı oldu. Her iki daireyi kontrol eden Cebrail Aslan, Maraş’tan getirildi. Aslen Kayserili olan Aslan, AKP yönetiminde olan Ankara Altındağ Belediyesi’nde bir süre çalıştı.

Demirtaş’ın Adana’dan getirdiği bir diğer isim ise Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına getirilen Adil Alan. Alan, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü olarak çalışıyordu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine ilk olarak atanan Abdurrahman Şahin, halkın tepkisi üzerine görevden alınarak yerine İl Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapan Hacire Öncü atandı.

Kayyım Demirtaş’ın Ulaşım Dairesine Başkan olarak atadığı Ertan Taşdemir ise, İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis müdürü. 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin başına getirilen Üzeyir Çakır ise, önceki kayyım Mustafa Yaman döneminde İstanbul’dan getirilen bir isim. Çakır, AKP döneminde 15 yıl boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü görevinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.