Mardin Büyükşehir Belediyesi PAK’ın Kürtçe Seçmeli Ders Pankartları İçin Özel Bir Şirketi Adres Gösterdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi PAK’ın Kürtçe Seçmeli Ders Pankartları İçin Özel Bir Şirketi Adres Gösterdi

.

A+A-

PAK, Kürt ailelere Kürtçe seçmeli dersi tercih etmeleri çağrısında bulunmak için Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bazı caddelere pankart asma kararı aldı.

Bu pankartlarda Kürtçe’nin Kurmanci ve Kirmanckî/Zazakî lehçeleri ile Türkçe olarak şunlar yazılıyordu:

--Em zarokên xwe di dersa bijarte ya kurdî(Kurdî, Kirmanckî/Zazakî) de qeyd bikin

--Ma tutanê xo dersa weçînayî ya kurdkî(Kurdkî, Kirmanckî/Zazakî) rê qeyd bike

--Çocuklarımızı Kürtçe(Kurmanci, Zazaki) Seçmeli Derse Kaydedelim

Yasal prosedür gereğince PAK Mardin İl Teşkilatı adına İl Yöneticisi Sayın Ömer Erdem tarafından pankart asma izni vermesi için 24.01.2022 günü Kızıltepe Belediye Başkanlığı’na başvuruda bulunuldu.

Kızıltepe Zabıta Müdürlüğü, 25.01.2022 günü PAK Mardin İl Teşkilatı’na gönderdiği yazıda, ‘’İlgili sayılı dilekçe’de belirtilen caddeler, 20 m üstü olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi alanına girmektedir.(5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu)Bu nedenle tarafımızdan izin verilmemektedir.'' denilmekteydi.

Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün bu yazısından sonra PAK Mardin İl Teşkilatı adına İl Yöneticisi Sayın Ömer Erdem tarafından pankart asma izni vermesi için 26.01.2022 günü Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başvuruda bulunuldu.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına 01.02.2022 günü Sayın Şahin Arpağ imzasıyla PAK Mardin İl Başkanlığı’na gönderilen yazıda, ‘’ İlgili başvurunuza istinaden Reklam, afiş v.s. iş ve işlemler Belediyemizce yapılmamakta olup Kızıltepe ilçemizde talep ettiğiniz alanların reklam, afiş, bilboard v.s. işlemleri Mardin Büyükşehir belediyesinden 2018 yılında yapılan ihale ile Mavi Reklam Tanıtım Organizasyon firmasına devredildiğinden anılan firma ile iletişime geçilmesi hususunda, Gereğini rica ederim’’ denilmekteydi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bu uygulaması kamu alanlarında düşünce, propaganda ve ifade özgürlüğünün engellenmesi anlamına gelmektedir.

Kürtçe Seçmeli Ders ile ilgili faaliyetler için Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Valilik ve diğer resmi kurumların daha esnek ve destekleyici bir yaklaşım içinde olmaları gerektiğini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

01.02.2022

PAK Basın ve İletişim Bürosu

s-003.jpg4-103.jpg3-111.jpg2-128.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.