Mardin Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturması: 3 kişi tutuklandı

Mardin Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturması: 3 kişi tutuklandı

.

A+A-

Kayyum tarafından yönetilen Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MARSU’nun daha önce görevden alınan 3 yöneticisi daha yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum döneminde yaşanan usulsüz işlemlere dair yürütülen “yolsuzluk”, soruşturması kapsamında dün Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresinin (MARSU) kayyum dönemi yöneticisi 5 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan MARSU Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Sadullah Turgut ile Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Atmaca ve Ferman Ayan, savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece aynı suçlamalar gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında daha önce MARSU Genel Müdürü Eşref Dağdelen de tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar önceki kayyum Mustafa Yaman’ın yeğeni Yunus Emre Akça, Belediye İştiraki Genel Sekreter Yardımcısı Zeyni Teker, Kent A.Ş. Genel Müdürü yapılan eski DEDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, Kent A.Ş.’de müdür yapılan polis memuru Ercan Uysaler, Kırsal Yollar Daire Başkanı Sinan Yıldırım, belediye yetkililerinden Mehmet Derviş Düzgören, kayyumun iş yaptığı iş insanları Şerif Acar, Adnan Yüksel dahil 10'dan fazla kişi tutuklanmıştı.

Mehmet Bulut ile Sinan Yıldırım daha sonra “etkin pişmanlık yasasından” yararlanarak, kendilerine belirlenen “kamu zararı” bedelini ödeyerek tahliye edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.